- Taper Liverpool kan de vinke farvel til Champions League

AVGJØRENDE KAMP: Liverpool er på desperat poengjakt når de møter Arsenal lørdag.

AVGJØRENDE KAMP: Liverpool er på desperat poengjakt når de møter Arsenal lørdag. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Det er duket for storkamp i London.

Lørdag møtes Arsenal og Liverpool til storkamp på Emirates Stadium.

Liverpool er på desperat poengjakt for å ikke bli helt frakjørt i kampen om de fire øverste plassene på tabellen, noe som vil gi rett til Champions League-spill neste sesong.

- Hvis det blir tap for Arsenal, samtidig som de to klubbene fra Manchester vinner, kommer ikke Liverpool til å klare å bli blant de fire beste, sier den tidligere landslagsspilleren fra Wales, Robbie Savage, i sin fotballspalte hos Daily Mirror.

Du kan følge kampen i vårt livestudio fra kl. 13.45 lørdag.

Han skriver også at muligheten trolig glapp allerede før landslagspausen, da de tapte den viktige hjemmekampen mot Manchester United.

- Liverpool må nok se at skipet er seilt og at de trolig vil komme utenfor topp fire etter det avgjørende nederlag for Manchester United før landslagspausen. Men jeg forventer at de skal være seriøse utfordrere til tittelen neste sesong, hvis Brendan Rodgers signerer en midtstopper som tar ansvar, samt en god midtbanespiller, skriver Savage.

Den tidligere walisisk landslagsspilleren mener at oppstyret rundt kontraktsforhandlingene til Raheem Sterling har flyttet fokuset bort fra den viktige kampen mot Arsenal.

For hvis Liverpool skal ha noen som helst mulighet for å tette luken opp til de fire øverste lagene trenger de et godt resultat mot Arsene Wengers mannskap, mener Savage.

- Jeg tror Arsenal vil slå Liverpool, mens Manchester United vil slå Aston Villa senere den dagen. Samtidig vil Manchester City slå Crystal Palace mandag kveld.

Hvis kampene ender slik Savage tror vil luken opp til Champions League-plass for Liverpool være åtte poeng, med kun syv kamper igjen å spille.

- Det blir for mye. Kampen er over. Jeg tror de må ha fokus på femteplassen og spill i Europa League i august, skriver han.

Du kan følge kampen i vårt livestudio fra kl. 13.45 lørdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.