- Tøft å stå opp om morgenen

SKUFFET: Brede Hangeland er fortsatt svært skuffet over at Fulham rykket ned fra Premier League.

SKUFFET: Brede Hangeland er fortsatt svært skuffet over at Fulham rykket ned fra Premier League. Foto: John Walton (Pa Photos)

Landslagskaptein Brede Hangeland sliter med å innfinne seg med nedrykket.

Etter 13 sammenhengende sesonger i Englands fineste fotballselskap, var det ubønnhørlig slutt sist helg. Serieavslutningen mot Crystal Palace (2-2) markerte slutten på tilværelsen som Premier League-lag – til tross for at London-klubbens skjebne ble beseglet allerede i nest siste runde.

Brede Hangeland innrømmer at det har vært tunge dager den siste tiden – og realiteten er i ferd med å gå opp for han.

– Det har sunket inn, men det er fortsatt tøft å stå opp om morgenen, sier han til klubbens hjemmeside.

– Denne opplevelsen blir med meg resten av livet mitt. Den blir lettere å bære etter hvert som tiden går, men det er vanskelig å innfinne seg med dette, tilføyer han.

– Hadde sjansen
Å påstå at Fulham slet tungt gjennom store deler av sesongen, er ingen overdrivelse. Samtidig hadde Hangeland & co. er fullt ut berettiget håp om å overleve inn i de tre siste serierundene.

Da sto man nemlig med to strake seirer – mot Aston Villa og Norwich. I tredje siste runde snudde imidlertid Hull Fulhams 2-0-ledelse til 2-2 i sluttminuttene – og påførte londonerne et hardt skudd for baugen.

Og da Stoke ble for sterke med 1-4 i nest siste serierunde, var nedrykket et faktum.

– Når jeg ser tilbake, hadde vi virkelig sjanser. Etter å ha slått Villa og Norwich hadde vi selvtillit. Men sesongens sett under ett var vi langt fra gode nok, sier Hangeland.

– Med litt flaks hadde vi unngått nedrykk, men sannsynligvis fortjente vi å gå ned, tilføyer rogalendingen.

Tilhører i Premier League
Landslagskapteinen sitter samtidig med følelsen av at forklaringen på nedturen ikke ligger i spillermaterialet.

– Vi har et bra lag på papiret. Problemet er at det har alle andre lag også. Men ser man på stallen, mener jeg den var bra nok. Det er mange, mange grunner til at vi ikke lyktes – for mange til å gå inn på nå, sier han.

Nå ser stopperveteranen heller framover – og er krystallklar på én ting:

– Målet er å gå rett opp igjen. Jeg har ikke sett noen offisielle målsettinger, men vi er en klubb som tilhører i Premier League, sier han. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.