RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FORPLIKTELSER: Spillet til Diego Costa er høyt verdsatt flere steder. Det gir ekstra kampbelastning spansk-brasilianeren. 
FORPLIKTELSER: Spillet til Diego Costa er høyt verdsatt flere steder. Det gir ekstra kampbelastning spansk-brasilianeren.  Foto: Rogan Thomson (Rex / All Over Press)

- Uaktuelt å spare Costa

Tar ikke hensyn til spissens landslagsoppdrag.

For Chelsea-manager José Mourinho er det uaktuelt å la Diego Costa hvile mot Arsenal, slik at han blir best mulig rustet til landskamp for Spania.

Spissen, som står med åtte mål så langt i Premier League, ble tatt ut i Spanias tropp som møter Slovakia og Luxembourg i EM-kvalifiseringen henholdsvis 9. og 12. oktober.

Costa har hatt noen småskader i høst. Men Mourinho har ingen planer om å hjelpe Spanias landslagstrener, Vicente del Bosque, ved å spare toppscoreren i helgen.

- Min reaksjon over at han var i troppen, var ingen reaksjon. Jeg kunne tenke meg det. Det var ikke en overraskelse for meg, sa Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Costa spiller

- Kan han spille tre kamper på en uke? Jeg tror det er for mye, men han kommer til å gjøre det. Hvorfor kommer han til å gjøre det? Fordi jeg ikke kommer til å spare ham slik at han er i perfekt form til landskampene, sa Mourinho, som for anledningen valgte å intervjue seg selv.

Søndag kommer Arsenal på besøk til Stamford Bridge. Ifølge Mourinho er det den siste kampen i en travel og viktig periode.

- Han spiller, sa Mourinho om spissen sin.

- Han kommer til å være i ok form til å spille mot Arsenal. Hva som skjer etter det er ikke mitt ansvar, la han til.

Gamle kjente

Kampen kommer også til å bli Cesc Fàbregas første møte med sin gamle arbeidsgiver siden overgangen til Chelsea. Ifølge Mourinho bør supporterne gi ham en varm velkomst.

- Stemningen mellom ham og fansen bør være god, sa portugiseren.

Forrige gang Arsenal gjestet byrivalene endte det med et ydmykende 0-6-tap. Kampen var for øvrig Arsène Wengers 1000. kamp som manager for de rødkledde.

Den gang var ordkrigen mellom de to managerne langt heftigere enn før helgens batalje. Mourinho kalte blant annet Wenger «en spesialist i å feile».

- Min mening om dette er at vi bør glemme det og gå videre uten å tenke på hva som skjedde, sa portugiseren. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere