RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- United er aldrende, tørt og tregt

KLAR TALE: Kjetil Rekdal er ikke imponert over stallen David Moyes rår over.
KLAR TALE: Kjetil Rekdal er ikke imponert over stallen David Moyes rår over. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Rekdal tror ikke David Moyes er eneste grunn til årets United-fiasko.

ULLEVAAL (Nettavisen): Omtrent samtidig som tippeligalagene sparket i gang den etter hvert tradisjonsrike andre påskedag-runden, sprakk det store nyheter i England.

Flere britiske medier meldte nemlig mandag ettermiddag at David Moyes kommer til å få sparken som Manchester United-manager.

TAKK FOR MEG? David Moyes skal være ferdig i Manchester United, ifølge britiske medier.

- Mange faktorer
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal hadde ikke hørt nyhetene fra balløya da han snakket med Nettavisen etter Vålerengas 3-0-seier mot Sandnes Ulf, men rakk å gjøre seg opp noen tanker da han fikk spørsmålet.

- Det er mange elementer som spiller en rolle - blant annet hvor godt det laget egentlig er. Jeg synes laget ser tørt ut. Det er ingen enkel jobb å ta over et aldrende lag etter Ferguson, og han lyktes heller ikke på overgangsmarkedet, sier Rekdal til Nettavisen.

Rekdal vil imidlertid ikke si med sikkerhet at Moyes har gjort en dårlig jobb i Manchester United - til tross for null titler og at den ene bunnoteringen etter den andre er blitt gjort.

- Vi vet ikke hva som skjer internt. Alt kan være i orden, og det kan også være store problemer. Det blir å spå utenfra, men en klubb som United kan ikke være fornøyd med en sesong som denne. Likevel er det ikke sikkert at det er bare Moyes som har en andel i det. Det kan være andre som har en skyld i det, sier Rekdal.

- Er du overrasket over at United har hatt en så dårlig sesong?

- Ikke når jeg ser mannskapet deres, nei. Det er ikke noe fart, og det er aldrende.

Giggs erstatter?
 Sesongen har bydd på store skuffelser for ellers seiervante Manchester United, og etter å ha vunnet kun halvparten av de ti siste Premier League-kampene har det vært usikkert om Moyes virkelig kan bringe United tilbake i det gode selskap. Stortapene for Manchester City og Liverpool har vært ekstra ille for fansen.

Det har tidligere vært spekulert i at Moyes skal få sitte ut sesongen, og at klubben skal evaluere etter det. Nå ser det likevel ut til at eierne har fått mer hastverk.

Hovedbekymringen til eierne, Glazer-familien og visepresident Ed Woodward, er hvor dårlig laget har spilt gjennom sesongen med Moyes, og hvor liten fremgang laget har hatt. Spørsmålet er nå om han er rett mann til å få laget på rett kjøl.

Daily Mirror skriver at Ryan Giggs kan bli United-manager ut året dersom ledelsen bestemmer seg for å gi Moyes fyken allerede nå.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere