Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- United må ut med 260 millioner for å sparke Mourinho

FERDIG: José Mourinho skaffet seg en gunstig avtale i Manchester United og ble ingen billig mann å kvitte seg med.
FERDIG: José Mourinho skaffet seg en gunstig avtale i Manchester United og ble ingen billig mann å kvitte seg med. Foto: Paul Ellis (AFP)
Sist oppdatert:
Det koster Manchester United dyrt å gi José Mourinho sparken.

- Media sier at jeg er i fare, men jeg tror ikke det. Er du klar over hvor mye penger de er nødt til å gi meg hvis de sender meg ut?

Det sa José Mourinho i september.

Allerede da var Manchester United-manageren under hardt press etter en spillemessig svak start på sesongen og med en troféløs sesong bak seg.

Ifølge Daily Record og journalist Duncan Castles må Manchester United ut med 24 millioner pund (260 millioner kroner) når José Mourinho nå får sparken.

Les mer: Mourinho ferdig i United

Billigere hvis CL-spill røk

I det øyeblikket United ikke lenger har mulighet til å kvalifisere seg for neste års Champions League, ville det blitt 25 prosent billigere å sparke manageren. Portugiseren kunne da blitt kjøpt fri for 18 millioner pund (195 millioner kroner).

United skal ha hatt lignende avtaler med Mourinhos forgjengere, og både David Moyes og Louis van Gaal fikk sparken først etter det ble klart at klubben ikke klarte å kvalifisere seg til Champions League.

Etter 3-1-nederlaget for Liverpool søndag havnet United 19 poeng bak Merseyside-laget, og Mourinho uttalte at det nå vil bli umulig å vinne tittelen, men at en topp-fire-plassering ikke er utenfor rekkevidde.

- Vi kan fortsatt bli nummer fire. Jeg tror ikke det er enkelt. Vi kommer helt sikkert til å havne blant de seks beste, som alle de andre historisk største lagene, men det beste vi kan klare nå er fjerdeplass. Nå må vi først se opp mot femteplassen og sannsynligvis senere til fjerde, sa Mourinho til Sky Sports etter søndagens kamp.

- River stein for stein

Portugiseren hadde kontrakt med Manchester United ut 2019-2020-sesongen.

Ekspertene var imidlertid relativt samstemte om at det nå var over for José Mourinho.

- Rent spillemessig peker absolutt alle piler i totalt feil retning. Én ting er hvis du har en langtidsprosjekt som du skal bygge stein for stein, men her er det nesten så han river stein for stein. Jeg har ingen tro på det, sa Erik Thorstvedt til Nettavisen mandag.

Manchester United møter Cardiff på bortebane førstkommende lørdag klokken 18.30. Mandag ble det klart at United møter Paris Saint-Germain i Champions League-åttedelsfinalen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!