RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HAR TILLIT: Manchester United-manager Louis van Gaal har stor tillit blant spillerne.
HAR TILLIT: Manchester United-manager Louis van Gaal har stor tillit blant spillerne. Foto: Nicholas Kamm (Afp)

- United omfavner van Gaals filosofi

Sist oppdatert:
- Spillerne tror på Louis van Gaals spillestil.

Juan Mata mener Manchester Uniteds vellykkede sesongoppkjøring i USA har vist at spillerne tror på Louis van Gaals spillestil.

United avsluttet mandag USA-turneen med 3-1-seier over erkefienden Liverpool i finalen av treningsturneringen International Champions Cup. Rødtrøyene er ubeseiret etter de fem første kampene under van Gaals ledelse.

- Det var en bra turné for oss. Vi fikk brukt de to-tre ukene godt til å bli klare både fysisk og mentalt (til sesongstarten) mens vi har prøvd å bli vant til et nytt system. Det var selvsagt godt for selvtilliten ikke å tape en eneste kamp, men det viktigste er at vi tror på det vi holder på med, sier Mata til Uniteds nettsted.

Stort oppmøte
Manchester United spilte foran store folkemengder under oppholdet i statene. I første kamp mot LA Galaxy møtte 86.000 opp på tribunen i California, mens over 109.000 så Uniteds 3-1-seier over Real Madrid på Michigan Stadium.

- Vi reiste hjem med mye kjærlighet fra fansen. Det var utrolig fra første til siste dag. Høydepunktene var støtten og selvsagt de nye ideene som manageren har innført, sier Mata.

I van Gaals 3-5-2-formasjon har Mata spilt i en playmakerrolle som har passet ham bra. Den spanske midtbanespilleren scoret et flott mål mot Liverpool.

- Jeg føler meg bra og komfortabel i denne posisjonen. Jeg gjør det manageren ber meg om å gjøre, både offensivt og defensivt.

Trenger et løft
United skuffet enormt forrige sesong ved å bli nummer sju i Premier League med David Moyes som manager. Det er ventet at van Gaal vil gi storklubben et skikkelig løft. Mesterligaplass er minimumskravet.

- Vi gleder oss til sesongstarten. Alle ønsker å gjøre de bedre, og vi vil kjempe for å vinne trofeer klubben fortjener. Vi skal gjøre vårt beste, sier Mata.

United serieåpner hjemme mot Swansea 16. august. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere