- Van Gaals United fungerer ikke

KRITISERES: Louis van Gaal.

KRITISERES: Louis van Gaal. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Nederlenderen kritiseres av tidligere United-spillere.

21.01.15 10:13

I møtet med Queens Park Rangers forrige helg, var det først etter å ha lagt om til firebackslinje at Manchester United lyktes med å bryte ned London-laget.

Mange United-fans er klare på at Louis van Gaal bør legge fra seg tankene om en trebackslinje, men nederlenderen ser ikke ut til å ville lytte.

KRITISK: Gary Neville. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Kritisk Neville
Tidligere United-back Gary Neville ser klare svakhetstegn i Uniteds nye system.

- De ruller ball fra bakre ledd, som de fleste lag gjør, men tempoet er for lavt. De tar ingen sjanser i 3-5-2-systemet, og etter 57 minutter mot QPR hadde United ingen mål, bare fem skudd og 68 prosent ballinnehav, sa Neville på Sky Sports Monday Night Football.

Sky-eksperten mener United-forsvarerne hele tiden vet at den tryggeste løsningen er å spille til en av forsvarskollegaene. Det gjør spillet statisk og forutsigbart.

- Da de la om til fire bak, var det mindre ballinnehav, men mål, flere skudd og generelt en bedre prestasjon. Det er delvis systemet, men det er en mental greie også. Jeg liker ikke 3-5-2. Når du spiller det, ender du opp med at det er midtstopperne som hele tiden er spillbare. Det blir et forsiktig valg og da kicker det inn i hodet: "Jeg kan alltid gjøre et tryggere valg", mener Neville.

Den tidligere United-backen mener det er mer utålmodighet enn noe annet fra United-fansen, men han liker heller ikke det han ser.

- De tre spillerne bak har ballen altfor mye. I første omgang lørdag, hadde United-forsvarerne 114 pasninger. Ser man på andre lag, som spilte på bortebane, hadde Southampton 57, Chelsea 37, Arsenal 26. Det er en utrolig forskjell. I andre omgang gikk tallet ned til 54 for United. De fikk QPR til å jobbe og gjorde uforutsigbare ting.

SKUFFET: Michael Owen er skuffet over Manchester United denne sesongen. Foto: Pa Wire (Pa Photos)

- Henger ikke sammen
Heller ikke Michael Owen har latt seg imponere av sin tidligere klubb denne sesongen. Han mener at fjerdeplass bør være et absolutt minstekrav.

- Folk snakker om at de skal havne blant de fire beste og at det er målet, men det er et absolutt minstekrav. Fjerdeplass for Manchester United! sa Owen på BT Sports Football Tonight Show.

- Etter å ha brukt 150 millioner pund burde de vært nummer to eller tre. Tredjeplass burde vært en dårlig sesong. Hvordan aksepterer de at klubben ikke kjemper om tittelen med de spillerne de har til rådighet? Dette er ikke en bra sesong, mener Owen.

Den tidligere Liverpool- Real Madrid- og Manchester United-spilleren mener van Gaals mannskap ikke henger sammen.

- De fungerer ikke som et lag og når du ikke fungerer som et lag, og spissene og midtbanespillerne ikke jobber hardt, da slipper de inn mål. Det er ikke bare forsvaret sin feil.

Owen mener at blant andre Robin van Persie og Juan Mata bør produsere mer.

Fredag møter Manchester United Cambridge i FA-cupen. Leicester er motstander i neste Premier League-kamp. Da skal det grusomme 3-5-nederlaget fra i høst revansjeres.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag