RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HAR SELV BRUKT MYE PENGER: José Mourinho står selv fast på at Chelsea følger reglene bak «financial fair play», men er ikke overbevist om at andre gjør det samme.
HAR SELV BRUKT MYE PENGER: José Mourinho står selv fast på at Chelsea følger reglene bak «financial fair play», men er ikke overbevist om at andre gjør det samme. Foto: Martin Bureau (Afp / NTB scanpix)

- Vi er omtrent de eneste som følger reglene

Sist oppdatert:
José Mourinho til angrep på PSG før mesterligamøtet.

Da José Mourinho ledet Chelsea i sin første kamp i Europa, i gruppespillet til Champions League i 2004, var motstanderen Paris Saint Germain.

Den gang endte det med overlegen 3-0-seier, mot et fransk lag som ikke hadde i nærheten av samme kaliber som Chelsea. Premier League-klubben hadde, under sin nye eier Roman Abramovich, handlet spillere for hundrevis av millioner det siste året.

Når de to klubbene møtes i kvartfinalen i Mesterligaen onsdag, er situasjonen en helt annen. Med ny eier i 2011, begynte pengene å strømme inn i PSG, og klubben har de siste årene kjøpt seg en helt ny spillerstall. Med stjerne som Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva og Edinson Cavani, er PSG-troppen en av fotballverdenens aller mest solide.

Ti år etter at de havnet sist i Champions League-gruppen som Chelsea vant, er den franske klubben forhåndsfavoritten når de to klubbene skal kjempe om semifinaleplass.

Mourinho har latt seg imponere av fremgangen til PSG de siste årene.

- Investeringene de to siste årene har vært enorme. Valget av spillere har vært fantastisk. De dominerer i Frankrike, slik Chelsea dominerte i England. Nå jager vi begge Champions League-trofeet, sa Chelsea-manageren på en pressekonferanse i forbindelse med onsdagens oppgjør, ifølge bt.dk.

- Må tenke på en helt annen måte
Portugiseren klarte dog ikke dy seg fra å komme med en liten spydighet mot den franske motstanderen.

- Vi prøver å leve opp til «financial fair play», og da kan vi ikke bruke like mye penger som PSG. Vi er helt klart omtrent det eneste laget som følger og respekterer reglene. Dermed må vi tenke fotball på en helt annen måte, og vi håper at andre også vil begynne å følge reglene.

«Financial fair play» ble vedtatt av UEFA i 2009, og skal hindre klubber fra å bruke mer penger enn de tjener.

Onsdag ble det klart at UEFA vil nekte Barcelona å kjøpe spillere de neste to overgangsvinduene, på grunn av måte klubben har håndtert flere overgnager for spillere under 18 år.

Les saken: Barcelona nektes å kjøpe nye spillere

- Kan bli avgjørende
Mourinho mener at PSGs stjernepregede stall gjør dem til favoritter i kvartfinalen.

- Når du ser på de resterende åtte lagene, så er alle lag med god struktur, men når du ser på spillerstallene og ser stjerner som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski, Diego Costa, Zlatan Ibrahimovic, Edinson Cavani og Ezequiel Lavezzi, ser du at noen, som PSG, har mange av dem. De har fantastiske angripere og målscorere, og det kan bli den avgjørende forskjellen på dette nivået, mener Chelsea-manageren.

Ibrahimovic, som spilte under Mourinho i Inter, har scoret nest flest mål i denne sesongens Champions League, med ti scoringer. Chelseas mestscorende spillere i turneringen er Samuel Eto' og Fernando Torres, som står med tre mål hver. Førstnevnte er skadet, og spiller ikke onsdagens oppgjør i Paris. Kampen kan du følge LIVE fra 20.45!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere