RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅLSKRED: Tre kjappe Arsenal-mål før pause gjorde det meget vanskelig for Liverpool å få med seg poeng fra Emirates lørdag.
MÅLSKRED: Tre kjappe Arsenal-mål før pause gjorde det meget vanskelig for Liverpool å få med seg poeng fra Emirates lørdag. Foto: Paul Gilham (Getty Images)

- Vi kunne scoret enda flere mål

Sist oppdatert:
Arsenal brukte åtte minutter på å feie Liverpool av banen.

ARSENAL - LIVERPOOL 4-1:

Det hadde vært jevnspilt, alt i alt. Arsenal hadde åpnet best. Liverpool hadde tatt over etter hvert.

Kampen mellom de to lagene på Emirates Stadium så ut til å bli en jevnspilt affære, og både Arsenal og Liverpool trengte så visst poengene for å henge med i toppen av Premier League-tabellen.

Så kom åtte minutter som avgjorde alt.

Åtte fantastiske minutter for Arsenal-fansen, og åtte tilsvarende miserable minutter for Liverpool-supporterne.

Åtte minutter som muligens sendte Liverpool ut av topp fire-kampen for godt.

Tre mål på åtte minutter

Først var det Héctor Bellerin som satte inn 1-0 for Arsenal. Spanjolen mottok ballen fra Aaron Ramsey, dro seg forbi Alberto Moreno, og la ballen vakkert ned i venstre hjørne.

Da var det spilt 37 minutter.

Tre minutter senere ville Mesut Özil vise seg frem. Den halvveis utskjelte tyskeren fikk frispark på 20 meter, og valgte å ta frisparket selv.

Det var et godt valg.

26-åringen siktet seg inn på keeperhjørnet, og skuddet kom så overraskende på Liverpool-keeper Simon Mignolet at sisteskansen ikke rakk å gjøre noe. 2-0 til Arsenal, og plutselig var det tegn til panikk i Liverpools forsvarsrekke.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

TO AV TRE: Mesut Özil øker til 2-0 på frispark fem minutter før pause, og like etter ledermålet. Før kampen var halvveis ledet Arsenal med tre.

I siste spilleminutt i den første omgangen var det igjen Aaron Ramsey som var nest sist på ballen, denne gang da han passerte en mann og ga den videre til Alexis Sánchez.

Sammen med Olivier Giroud har chileneren vært Arsenals farligste mann foran mål i årets sesong, og fra 17 meter viste Sánchez hvorfor. Han styrte inn sitt 14. ligamål for sesongen, og Arsenal kunne gå til pause med en svært komfortabel 3-0-ledelse.

- Kan ikke fokusere på Chelsea

- Liverpool mistet ballen mye bakover på banen i første omgang. Vi kunne ha scoret enda flere mål, sier Arsenal-spiss Olivier Giroud ifølge BBC etter kampen.

Tremålsledelsen ved pause gjorde at kampen så å si var avgjort til hjemmelagets fordel.

- Vi var selvfølgelig fornøyd med å gå til garderoben med 3-0, sier Giroud, som på spørsmål om Arsenals sjanser til ligagull svarer følgende:

- Vi ønsker å avslutte sterkt, men vi må ta en kamp av gangen og fokusere på oss selv fremfor å se på Chelsea og Manchester Citys resultater. Vi vil vinne hver eneste kamp, og så ser vi hva som skjer.

Can så rødt

Den andre omgangen på Emirates ble en åpen affære. Liverpool måtte frem på banen, og overlot store rom bakover som Arsenal kunne utnytte på kontringer.

Dem ble det imidlertid ikke uttelling på, og i stedet kunne Jordan Henderson redusere til 3-1 på straffespark da Raheem Sterling ble lagt i bakken av en Héctor Bellerin som var alt for sent ute med taklingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

SJETTE PÅ RAD: Olivier Giroud scoret i sin sjette strake kamp for Arsenal, da han fastsatte sluttresultatet til 4-1 på overtid.

Keeper David Ospina var nesten på ballen, men kunne ikke hindre redusering fra straffeskytter Henderson.

Med et kvarter igjen å spille fikk Liverpool nye krefter, men jobben ble langt vanskeligere da Emre Can pådro seg sitt andre gule kort og måtte gå i garderoben før lagkameratene etter en hodeløs takling på Danny Welbeck.

Sjette på rad

I stedet var det Olivier Giroud som fikk avslutte showet på overtid med scoring i sin sjette kamp på rad.

Nå har franskmannen 14 seriemål denne sesongen, og er dermed likt med lagkameraten Sánchez på toppscorerlisten.

Klubben er nå fire poeng bak byrivalene på topp etter ni strake seiere hjemme på Emirates Stadium, men har også spilt to kamper mer enn serielederne.

Liverpool på sin side har tapt sine to siste kamper, etter å ha gått ubeseiret av banen siden desember. Merseysiderne er fem poeng bak Manchester United på fjerdeplass, og med en kamp mer spilt enn rivalene skal det mye til for å sikre seg en topp fire-plassering som gir kvalifisering til Champions League.

- Det vil bli veldig, veldig vanskelig, innrømmer Liverpool-manager Brendan Rodgers etter kampen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere