*Nettavisen* Sport.

Adebayor tar knallhardt oppgjør med egne fans

KLAR TALE: Emmanuel Adebayor tar et oppgjør med egne fans. Foto: Nigel French (Pa Photos)

- Det er tøft når du vet de vil pipe på deg med en gang du gjør en feil.

Tottenham ble pepet av banen da London-laget tapte 1-2 for Stoke på hjemmebane søndag. Spurs spilte en svært skuffende kamp, og ligger på 12.-plass i Premier League før landslagspausen.

Emmanuel Adebayor startet kampen på benken, men fikk i likhet med lagkameratene, kjenne på publikums vrede da han kom inn. Nå tar togoleseren et oppgjør med egne fans.

- Jeg tror det blir bedre å spille på bortebane. Da vet jeg i alle fall at motstandernes fans buer meg ut, framfor at våre egne fans gjør det. Jeg snakker ikke bare om meg heller. Jeg snakker på vegne av hele laget, sier Adebayor til The Mirror.

Klikk på bildet for å forstørre.

BARE RØR: Erik Lamela var en av spillerne som så ut til å spille uten selvtillit mot Stoke. Foto: John Walton (Pa Photos)

- Vil ikke ha ballen
30-åringen mener spillerne vil komme til å grue seg til å spille kamper dersom supporterne ikke endrer adferd.

- For å være ærlig, tror jeg mange av spillerne nå synes det er tøft å ta på seg drakta og gå ut på banen. Jeg har vært gjennom mye i livet, så jeg er vant til det. Det er tøft når du vet at fansen kommer til å pipe deg ut ved den første feilen du gjør.

- Når du spiller foran ditt eget publikum, vil du at de skal heie på deg. Nå er det som vi går gjennom en trist periode, som om familien din ikke ønsker deg velkommen hjem.

Togolseren har likevel en viss forståelse for at supporterne reagerer når resultatene uteblir.

- Jeg satt jo på benken fra starten mot Stoke, så jeg kunne ikke se alt helt klart, men jeg kunne se at spillerne ikke ville ha ballen. Det er ikke deres feil, og det er ikke supporternes feil heller. De vil se resultater, og for øyeblikket går det ikke vår vei. Vi må bare kjempe videre som lag.

- Glemmer for fort
Han er likevel klar på at fansen har svært dårlig hukommelse, når han blir pepet på etter det han gjorde i fjor vår.

- Jeg synes at i fotball glemmer folk altfor fort hva du har gjort. Så i stedet for å pipe ut folk, som vil gjøre ting verre, er det ofte bedre å heie på dem og gi dem det de trenger for å prestere på banen.

- Hvis jeg gjør en feil, betyr ikke det at jeg er lat. Jeg vil alltid prøve mitt beste. Det rare med fotball, er at når du scorer to mål, sier alle "Wow! Han er tilbake i form og opp mot sitt beste". Det er ikke poenget. Selv når ting ikke går min vei, prøver jeg like hardt. Løper rundt, vil ha ballen. Når jeg nå har bommet på noen sjanser, sier alle "Han prøver ikke, og han bør ikke være på førstelaget". Som fotballspiller må du takle slike ting, men det får deg til å le.

Samme problem for Inter
Togoleseren er ikke den eneste stjernespissen som tar et oppgjør med egne fans etter helgens kamper. Det gjorde også Inters Mauri Icardi, som scoret to mål da Inter spilte 2-2 mot Verona i helgen.

- Forholdet med fansen er vanskelig fordi det går ikke så bra for oss. Pipingen plager meg fordi vi vil ha fansen på vår side på hjemmebane. Vi spiller på San Siro, men det ser ut som vi spiller på en annen stadion. Derfor gjorde jeg den gesten da jeg scoret. Pipingen sårer, men man må akseptere dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.