RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORET: Liverpools Joe Allen dunket inn lagets andre mål mot Newcastle og fastgjorde sluttresultatet til 2-0.
SCORET: Liverpools Joe Allen dunket inn lagets andre mål mot Newcastle og fastgjorde sluttresultatet til 2-0. Foto: Paul Ellis (Afp)

Allen avgjorde for Liverpool

Sist oppdatert:
Sikret tre meget viktige poeng.

LIVERPOOL - NEWCASTLE 2-0:

Liverpool tok en meget viktig seier og tre poeng mot Newcastle på Anfield mandag kveld.

Sterling satte inn kampens første mål tidlig i oppgjøret, mens Allen fastgjorde sluttresultatet til 2-0 etter sin nettkjenning i den andre omgangen.

Dermed har Liverpool fremdeles et lite håp om å sikre seg en plass blant de fire øverste lagene på tabellen, og sloss om muligheten for spill i Champions League neste sesong.

- Det var viktig
- Vi visste at dette var en viktig kamp for oss. De siste par ukene i Premier League har vært en skuffelse. Det var viktig at vi presterte godt, og jeg synes vi gjorde det i dag, sier Liverpools Jordan Hendersen i et intervju med Sky Sports etter kampen.

- Vi hadde god kontroll på kampen de første 30-35 minuttene, og kunne scoret flere mål. De siste ti minuttene i førsteomgang falt vi litt bakpå og slapp dem til, men i den andre omgangen fortsatte vi å kjøre og Joe Allen fikk til en god avslutning, forteller han.

- Det var deilig å score og gå opp til 2-0. Det var ikke en av mine beste kamper, men jeg scoret et mål som hjalp laget. Det var viktig etter to tap, sier målscorer Allen, etter å ha satt inn sitt første Premier League-mål for rødtrøyene på Anfield.

Vakkert angrepsspill
Kampens første mål kom etter ni minutters spill. Jordan Henderson serverte en krempasning fra høyrekanten til Raheem Sterling på motsatt kant. 

20-åringen dempet ballen perfekt og dro seg forbi et par Newcastle-spillere, før han klinket ballen forbi Tim Krul.

Vertene fortsatte å kjøre kampen i minuttene etter scoringen, men fikk ikke uttelling før hvilen.

Gjestene kom på sin side mer med i kampen like før pause og kom til noen brukbare sjanse, uten at det ga tellende resultat. Gjestene kunne for øvrig fått med seg et straffespark like før sidebytte, da Dejan Lovren sparket ned Ayoze inne i feltet, men dommer Lee Mason valgte å vinke spillet videre.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

SCORET: Raheem Sterling satte inn kampens første mål for hjemmelaget.

Doblet ledelsen
I det 70. minutt la Joe Allen på til 2-0 for hjemmelaget. Etter en corner endte ballen opp hos Emre Can som sendte den inn igjen i feltet mot Allen. Lærkula gikk imidlertid over midtbanespilleren, men Mike Williamson var uheldig og dempet ballen perfekt til 25-åringen som var raskt frempå og dunket inn kampens andre mål for kvelden.

Situasjonen for gjestene ble heller ikke bedre da Moussa Sissoko pådro seg sitt andre gule kort snaue ti minutter før slutt. Franskmannen kom for sent inn i en duell med Lucas og kjørte knottene rett inn i leggen på Liverpool-spilleren.

Flere mål ble det imidlertid ikke på Anfield, dermed tok Liverpool tre meget viktige poeng i kampen om Champions League-plass neste sesong.

Etter den 32. serierunden ser toppen av tabellen i Premier League slik ut:
1. Chelsea 73 poeng
2. Arsenal 66 poeng
3. Manchester United 65 poeng
4. Manchester City 61 poeng
5. Liverpool 57 poeng
6. Southampton 56 poeng

Serieleder Chelsea har én kamp mindre spilt enn de øvrige topplagene. De har en hengekamp mot tabelljumbo Leicester til gode.

Skadet
Etter kampen meldte NTB at det vil ta tre-fire uker før Liverpools forsvarer Mamadou Sakho er tilbake på fotballbanen igjen.

25-åringen sliter med en hamstringskade og måtte stå over mandagens kamp mot Newcastle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere