RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alsaker: - King henger i en tynn tråd

Det er knyttet spenning til om Per-Mathias Høgmo vil finne plass til Joshua King til de kommende playoff-kampene mot Ungarn.
Det er knyttet spenning til om Per-Mathias Høgmo vil finne plass til Joshua King til de kommende playoff-kampene mot Ungarn. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Marcus Pedersen og Tom Høgli er etter alt å dømme de eneste som kan sørge for endringer når landslagssjef Per-Mathias Høgmo tirsdag offentliggjør troppen som skal møte Ungarn.

Med storspill i eliteserien for Strømsgodset har Pedersen spilt seg inn i landslagsdiskusjonen etter overgangen fra Brann. TV 2-kommentator Øyvind Alsaker tror 25-åringens navn er blant dem Høgmo tar med seg til playoffkampene mot Ungarn.

– Jeg tror Pedersen kommer inn. Det er vel det. Det er ikke noen grunn til å gjøre voldsomme endringer så vidt jeg kan skjønne, sier Alsaker til NTB.

Under treningssamlingen kan Høgmo velge å ta med flere enn de 23 spillerne som utgjør den endelige troppen, men det er nærliggende å tro at noen kommer til å bli «ofret» om det skal bli plass til Pedersen.

– Jeg tror Joshua King henger i en tynn tråd. Samtidig er dette playoff. Det skal vinnes, og Høgmo vil kanskje ha alle tenkelige offensive muligheter. Da kan det være dumt å vrake en som har tempo og fysikk, sier Alsaker.

Bournemouth-spilleren hadde et positivt innhopp mot Southampton søndag, men sliter med å finne veien til nettmaskene. 23-åringen har ennå ikke scoret for sin nye klubb.

Frisk Høgli

Tom Høgli har meldt seg klar etter skaden som satte ham ut av spill mot Malta og Italia. Den rutinerte backen kan fort gå rett inn i Høgmos førsteellever.

– Man vet hva man får av Høgli. Det er en ærlig fyr. Jeg har sans for (Haitam) Aleesami, men han er mye ferskere. Sjansen for at han gjør blundere er større. Det er vel et rent fysisk spørsmål om Høgli spiller, mener Alsaker.

Ved tidligere uttak har det ofte vært knyttet spenning til langt flere spillere enn tilfelle er denne gangen. Gode resultater er naturligvis en viktig grunn til det, men spillerlandskapet er mer oversiktlig nå enn tidligere.

For der hvor utenlandsproffene var i sesonginnledningen, mens eliteseriespillerne i Norge var godt i gang, er nå situasjonen en annen.

– Formspillerne i Tippeligaen stiller sterkt på høsten, når utenlandsproffene så vidt er i gang. Da er det naturlig å plukke derfra. Da ble blant andre Selnæs, Helland og Søderlund hentet. Nå er de ulike ligaene godt i gang, så Høgmo har et oversiktlig bilde å forholde seg til, sier TV 2-eksperten.

– Jeg tror det er lett å lese hva han kommer til å gjøre. Han er fornøyd med troppen sin, selv om det var en dårlig forestilling mot Italia.

Feber

Torsdag neste uke braker det løs på Ullevaal. Tre dager senere spilles returoppgjøret i Budapest. Da blir det avgjort om Norge tar seg til første mesterskapssluttspill siden EM i 2000.

– Det er en feber, men samtidig har vi vært her med jevne mellomrom. Senest i 2007 hvor vi møtte Tyrkia og hadde klart oss med uavgjort. Nå er det likevel mer grunn til å tro, framfor å håpe. Samtidig kan det ikke sammenlignes med da vi tok oss til VM i 1994 som femteseedet lag. Denne kvalifiseringen har vært helt på par, og resultatene helt greie, avslutter Alsaker. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere