RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
MÅ SATSE: Liverpool og manager Brendan Rodgers.
MÅ SATSE: Liverpool og manager Brendan Rodgers. Foto: Nick Potts (Pa Photos / NTB scanpix)

Alsaker: - Liverpool må ta et valg

Sist oppdatert:
TV 2-profilen mener sommeren blir utrolig viktig for de røde.

Manchester-klubbene og Liverpool står overfor en sommer med flere utskiftninger. Premier League-ekspert Øyvind Alsaker mener spesielt Liverpool står overfor et veiskille.

Liverpool avsluttet en nitrist sesong ved å bli ydmyket etter alle kunstens regler av Stoke.

- Må ta et valg
1-6-tapet fikk mange til å tvile på om manager Brendan Rodgers er rett mann for klubben. I tillegg er Steven Gerrard ferdig i klubben, mens supertalentet Raheem Sterling vil bort.

- Liverpool må ta et valg. Vil de slåss om ligagullet eller ikke. Vil de, må de opptre deretter og hente noen som løfter laget. Da må de betale lønningene og overgangssummene som skal til, sier Alsaker til NTB.

I fjor sommer brukte Liverpool godt over én milliard, uten at det styrket laget. Alsaker er sterkt kritisk til måten pengene ble brukt på.

- Spillere som Alberto Moreno og Lazar Markovic, hva slags bidrag var det? Mario Balotelli virket som et panikkjøp. De trengte et navn, så jeg kan til en viss grad forstå det, sier han.

Alsaker legger til at den eneste spilleren Liverpool har som er god nok for et topplag er Philippe Coutinho.

City hadde et skuffende tittelforsvar til tross for at de ble nummer to bak Chelsea, og med en aldrende tropp er det ventet at de vil hente flere nye spillere denne sommeren.

- Yaya Touré ser ut til å være ferdig i klubben og han må erstattes på en skikkelig måte. Det snakkes om Paul Pogba, og det er typen de må jakte på. De har allerede ligaens beste spiss i Sergio Agüero og har en god keeper i Joe Hart. Så må de bestemme seg for om spillere om Samir Nasri og Jesus Navas skal være med videre. Jeg synes de bidrar for lite, sier Alsaker.

United har allerede gjort sitt første spillerkjøp etter at de hentet Memphis Depay fra PSV Eindhoven.

- De betaler
- Det snakkes om en midtbanespiller av typen Michael Carrick som det viktigste. De betaler det som kreves og jeg forventer en klassespiller, sier Alsaker.

Han beskriver årets Premier League-sesong som middels god på grunn av Chelseas dominans, samt at en del andre lag skuffet stort.

Når det gjelder Chelseas vei framover venter ikke Alsaker altfor store endringer i José Mourinhos mannskap.

- Etter å ha vunnet tittelen er det viktig å ikke hvile på laurbærene. Jeg forventer én eller to spillere av høy klasse, og i tillegg kommer de til å bli bedre dersom Diego Costa holder seg skadefri.

- Jeg synes de mangler klasse på topp. Chelsea har Costa mens City har Agüero. Jeg tror ikke Olivier Giroud er god nok. Jeg tror Arsenal vi prøve å hente en klassespiss, sier han.

Av topplagene er ikke Alsaker i tvil om at det er flest spørsmål rundt City og United.

- City var veldig skuffende, det samme var United. I to tredjedeler av sesongen var de triste å se på, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere