*Nettavisen* Sport.

Alsaker: - Ser ikke bort fra at det blir med denne ene sesongen for Moyes

TØFF DEBUTSESONG: Øyvind Alsaker tror David Moyes står forran en skjebnesvanger tid.

TØFF DEBUTSESONG: Øyvind Alsaker tror David Moyes står forran en skjebnesvanger tid. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)

Tror Uniteds gigantoppgjør mot Liverpool og City blir skjebnesvangre.

Manchester United er avhengig av å samle en god del poeng i de neste ligakampene, hvis de skal henge med i kampen om fjerdeplassen og mesterligaspill neste sesong.

I løpet av de to neste ukene skal imidlertid de rød djevlene ut mot svært tøff motstand. Søndag kommer erkerival og serietoer Liverpool på besøk, og om elleve dager er det duket for byderby mot Manchester City. I tillegg venter Olympiakos i returoppgjøret om kvartfinaleplass i Champions League.

TV 2s fotballekspert, Øyvind Alsaker, tror dette blir skjebnesvangre kamper for en hardt prøvet David Moyes.

- Hvis han går på noen stygge tap nå, ser jeg ikke bort fra at det blir med denne ene sesongen for Moyes, sier Alsaker til Nettavisen.

- Moyes blir ikke beundret
United, som ble seriemester i Sir Alex Ferguson sin siste sesong som manager, er ute av både FA-cupen og ligacupen, og tapte 2-0 mot Olympiakos i den første av to kamper i åttendedelsfinalen i Champions League. I Premier League ligger klubben på sjetteplass med 48 poeng, ni poeng bak City på fjerdeplassen.

- Noe har gått galt, det er helt klart, slår Alsaker fast.

Fotballkommentatoren vil imidlertid ikke legge all skylden på Moyes, som kom til Old Trafford i juni, etter å ha vært manager for Everton i elleve år.

- Ansvaret må fordeles mellom flere, men det er klart at Ferguson hadde en unik respekt hos spillerne, og han skapte en vinnerkultur, som det har vært vanskelig for Moyes å gjenskape. Han har ingen CV som spillerne beundrer, og har bare gjort det helt OK med et lite lag, sier Alsaker.

- I Everton skulle Moyes få spillerne til å ødelegge for det andre laget. Han er ikke vant til å skulle eie kamper. Under Ferguson spilte United mer fritt offensivt, og holdningen var litt mer at de bare skulle gå ut på banen og få det gjort.

Klikk på bildet for å forstørre.

OPPJØRETS TIME HAR KOMMET FOR DAVID MOYES: Det mener TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. Foto: (Mediehuset Nettavisen)

- De vil ikke ende opp som Liverpool
Neste hinder på veien mot å fullføre en godkjent førstesesong på Old Trafford for Moyes, er altså Liverpool. Alsaker mener oppgjøret kan bli symbolsk, og mimrer tilbake til begynnelsen av 90-tallet, da Ferguson hadde kommet til United, og vippet Liverpool ned fra tronen i engelsk fotball.

- United-fansen frykter nok at Liverpool vil komme til Old Trafford å gjøre det samme mot dem nå. De vil nødig oppleve den samme ørkenvandringen, som Liverpool endte opp med å gjøre.

Alsaker tror derfor at fansen vil være ekstra kritiske til Moyes i tiden som kommer.

- Disse kampene blir helt avgjørende for Moyes. De vil definere hans fremtid i klubben. Både Liverpool- og City-kampen blir symboltunge. Det er hjemmekamper, ditt eget publikum er der, alles øyne er rettet mot «the chosen one».

- Er han den rette, likevel?


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.