RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AKTUELL KANDIDAT: Tidligere Dortmund-manager Jürgen Klopp.
AKTUELL KANDIDAT: Tidligere Dortmund-manager Jürgen Klopp. Foto: Richard Sellers (Pa Photos)

Alsaker tror Klopp tar over for Rodgers

Sist oppdatert:
- Han er en veldig naturlig kandidat.

Spekulasjonene om hvem som skal ta over som Liverpool-manager etter at Brendan Rodgers fikk sparken søndag kveld er allerede godt i gang.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker er klar på hvem han mener burde ta over den ledige plassen i Liverpool.

- Jeg synes Jürgen Klopp ser ut som en veldig naturlig kandidat. De ser etter en manager som kan ta den femte største klubben i England og få den til å bli nummer én. I hvert fall i perioder. Klopp har gjort det i Tyskland med Dortmund. Dortmund har også den samme supporterkulturen som Liverpool, som jeg tror Klopp liker, sier Alsaker til Nettavisen.

FORSTÅR SPARKINGEN: TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker forstår hvorfor Liverpool sparket Brendan Rodgers.

Alsaker lanserer også Carlo Ancelotti som et alternativ, men tror Klopp står foran i køen. Han tror også at Rodgers erstatter vil være på plass i løpet av landslagspausen.

- Jeg vil tippe at Liverpool har på plass en ny manager i løpet av landslagspausen. Noe annet vil være veldig rart, forteller han.

- Forstår sparkingen
Alsaker er usikker på om sparkingen av Rodgers var et rett valg å ta akkurat nå, men forteller at han har forståelse for klubbens valg.

- Jeg er veldig usikker på hva jeg mener om det. Det er vanskelig. På en måte forstår jeg det. Han har mistet litt identiteten sin denne sesongen. Han ble ansatt etter å ha levert sine 180 om hvordan hans fotballfilosofi er. Så vant de nesten gull året etter, deretter gikk det dårlig i fjor. Da hadde man skaden til Daniel Sturridge og salget av Luis Suarez å skylde på. Det har man ikke nå, forteller Alsaker.

Han mener det som taler for sparkingen er de ufattelig dårlige spillerkjøpene som ble gjort forrige sommer.

LES OGSÅ: Er Klopp rett mann for Liverpool?

- Det har ligget litt i kortene. Nå har flere assistentere og trenere måttet gå. Samtidig så taler de ufattelig dårlige spillerkjøpene som ble gjort forrige sommer for sparkingen. Det var helt skandale. Ingen av de åtte spillerne har vært noe bidrag, med unntak av Lallana, sier TV 2-profilen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK SPARKEN: Brendan Rodgers er ferdig som Liverpool-manager.

- Overrasket
Tidligere Hønefoss-kaptein og vaskekte Liverpool-supporter Frode Lafton har selvsagt fått med seg nyheten søndag kveld. Han mener presset har vært stort på Rodgers den siste tiden. Den tidligere tippeligaprofilen reagerer slik på at Rodgers måtte pakke snippsekken og gå:

OVERRASKET: Tidligere Hønefoss-kaptein, og Liverpool-supporter, Frode Lafton, var overrasket over sparkingen.

- Jeg ble litt overrasket med tanke tidspunktet det skjer på, seier mot Aston Villa forrige helg og uavgjort mot Everton søndag. Han har virket litt resignert de siste ukene, og tatt «kamper» i media om at «noen» er ute etter ham. Det store spørsmålet nå er om man har en erstatter klar og hvem er det? spør Lafton når Nettavisen tar kontakt.

Lafton kommer samtidig med en begrunnelse for hvorfor han tror Rodgers fikk sparken:

- Over tid har prestasjonene sakte men sikkert blitt svakere. Har fått midler til å forsterke stallen, men det var ikke mulig å erstatte Suarez. Han har ikke fått maks ut av potensialet i spillertroppen, har ikke truffet med lagsammensetningen. Og jeg mener Liverpool har en god tropp med ulike spillertyper som har potensial til være veldig gode sammen, mener Lafton.

- Eierne hadde bestemt seg
Ifølge BBC-journalist Ben Smith på Twitter hadde Liverpool-eierne bestemt seg for å sparke nordiren allerede før søndagens Merseyside-derby mot Everton. Til og med seier der hadde ikke vært nok til å beholde jobben, hevder den anerkjente journalisten. Liverpool spilte som kjent 1-1 mot Everton tidligere søndag.

Ben Smith hevder også Rodgers tok nyheten som en mann.

- Jeg blir fortalt at Brendan Rodgers reagerte på en meget verdig måte. Han fikk besøk av Liverpool-direktør Ian Ayre i sitt eget hjem, skriver Smith.

LES OGSÅ: Er Klopp rett mann for Liverpool?

PS. På grunn av den kommende landslagspausen har Liverpool litt tid på å få på plass en ny manager. Neste Premier League-kamper er borte mot Tottenham 17. oktober.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere