Ansettelsen av Ole Gunnar Solskjær som midlertidig Manchester United-manager har blitt tatt godt imot av de aller fleste i og rundt klubben.

Fredag holdt 45-åringen sin første pressekonferanse som United-manager dagen før møtet med Cardiff.

Tidligere lagkamerater av Solskjær har tro på at nordmannen kan få United-skuta på rett kjøl.

Cole overrasket

På en BBC-podcast ledet av den tidligere Premier League-profilen Robbie Savage sier Andy Cole at Solskjærs gode lynne vil kunne løfte humøret i United-leiren umiddelbart.

- Ole er en herlig fyr. Å ha ham, smilet hans og hans forståelse for hvordan klubben drives der, er bra for klubben, sier Cole.

Den tidligere United-spissen innrømmer at han er overrasket over at Ole Gunnar Solskjær endte opp som trener etter spillerkarrieren.

- Skal jeg være ærlig, så trodde jeg ikke det. Det er flere av mine tidligere lagkamerater som jeg ikke trodde skulle bli trenere, som endte opp med å bli det, sier Cole.

Når Savage peker på at flere United-spillere skal ha feiret José Mourinhos avgang og de tilsynelatende kritikkverdige holdningene i garderoben, sier Cole følgende om hvem som kommer til å sette skapet på plass:

- Jeg tror Mickey (førstelagstrener Mike Phelan) vil gjøre det. Han har den tilstedeværelsen. Han var undervurdert i rollen sin da han jobbet under Sir Alex Ferguson også. Han gjorde mye som folk ikke visste at han gjorde. Jeg tror han vil gjøre det like bra som Ole.

Scholes: - For dårlig trent

Også Paul Scholes mener Phelan blir en viktig støttespiller for Ole Gunnar Solskjær.

- Han bidrar til å holde roen. Jeg tror ikke han er en som vil bidra så mye på trenersiden. Jeg tror Ole vil ta seg av det, men han vil komme med råd til Ole og sørge for at stemningen i troppen er bra. Han vet hva som ventes av både en Manchester United-spiller og en Manchester United-manager, sier Scholes.

Den tidligere midtbanestjernen er spent på hva Solskjær kan få ut av klubbens største stjerner.

- Det blir interessant å se hva Ole får ut av disse spillerne. Nå har de ingen å gjemme seg bak lenger, spesielt Paul Pogba. Hvis han begynner å prestere, vil dette være et bra grep.

Scholes stiller også spørsmålstegn ved formen til Uniteds spillere.

- Det ser ut som de ikke kan holde følge med noen. De takler ikke tempoet. Jeg vet ikke hva de har gjort trening, om de trener hardt nok. Det vil ta tid for Ole å få fart på det. Han kan ikke komme inn og få dem godt trent over natta. Det vil ta to-tre uker, og kanskje vinner de ikke en kamp på to-tre uker. Jeg tror den fysiske formen er noe de må gjøre noe med. Hvis de trener like hardt som de andre lagene, er det mer en gode nok spillere i stallen til at de kan begynne å klarte på tabellen.

Scholes ser på Tottenham-manager Mauricio Pochettino som favoritt til å ta over jobben til sommeren, men utelukker ikke at Solskjær får fortsette.

- La oss ikke se for langt frem. Hvis Ole gjør det bra i denne jobben, er jeg sikker på at han har en sjanse også, sier Scholes.

Solskjær debuterer som Manchester United-manager borte mot Cardiff førstkommende helg.