RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arsenal klarte nesten det «umulige»

UTE: Alexis Sanchez og de andre Arsenal-spillerne er ute av Champions League.
UTE: Alexis Sanchez og de andre Arsenal-spillerne er ute av Champions League. Foto: Lionel Cironneau (Ap)
Sist oppdatert:
Arsenal ute av Champions League.

MONACO - ARSENAL 0-2 (3-3): 

Arsenal vant 2-0 borte mot Monaco tirsdag kveld, men er likevel ute av Champions League.

London-laget tapte nemlig det første oppgjøret i åttedelsfinalen hele 3-1, og Monaco er dermed videre på bortemålsregelen.

Arsenal-manager Arsene Wenger måtte innse at laget hans er ute av Champions League.

Olivier Giroud og Aaron Ramsay tente imidlertid håpet for Arsenal da de scoret hvert sitt mål, men til tross for et enormt press fra Arsene Wengers menn, klarte Monaco å stå imot.

- Det beste laget gikk videre
Arsenal-stopper Per Mertesacker mener det beste laget gikk videre.

- Monaco fortjener å gå videre fordi de spilte mye bedre i den første kampen. Vi spilte bra i dag, men det var ikke nok. Vi prøvde absolutt alt vi kunne, og ser man på kampen så kunne vi har scoret mer enn to mål, sier Mertesacker til BBC etter kampen.

- Men Monaco fortjener dette. Det er greit. De skapte mange problemer for oss i første kamp, sier tyskeren.

Presset Monaco
Det var på forhånd sagt at Arsenal hadde en umulig oppgave foran seg tirsdag kveld etter at de tapte den første kampen 3-1 hjemme på Emirates. Men Arsenal-spillerne hadde på ingen måte gitt opp drømmen om videre avansement.

Mens hjemmelaget kun så ut til å ha fokus på å forsvare seg, presset Arsene Wengers menn på for å skaffe de nødvendige målene.

Cirka 14 minutter var spilt da London-laget skapte kampens første sjanse da Alexis Sanchez fant lagkamerat Olivier Giroud inne i feltet. Franskmannen fikk hodet på innlegget fra chileneren, men headingen gikk like til side for mål.

Giroud scoret
Arsenal fortsatte å presse Monaco bakover på banen utover omgangen, og etter 35 minutter skulle de endelig få noe å juble for.

Danny Welbeck fant Giroud foran mål, før franskmannen banket til mot keeper Danijel Subasic. Monacos målvakt blokkerte den første avslutningen, men returen satte Arsenal-spissen i mål.

Minutter senere var gjestene nær med doble ledelsen da Welbeck kom til en farlig avslutning, men skuddet gikk via Aymen Abdennour og ut.

Like før dommer Svein Oddvar Moen blåste av for pause, fikk Giroud nok en god mulighet for Monaco-målet, men avslutningen gikk rett på Subasic.

Dermed måtte Arsenal nøye seg med en 1-0-ledelse til pause.

Ramsay doblet
Ikke overraskende fortsatte Arsenal å presse hjemmelaget også etter hvilen.

Og allerede etter sju minutter av andre omgang, var gjestene nær med å få lønn for strevet. For kun en svært god redning av Subasic  hindret Mesut Özil fra å sette ballen i mål på et frispark. Tyskeren fikk skrudd ballen over muren, men på streken stod Monaco-keeperen i veien.

Utover omgangen så det ut til at Arsenal skulle få slite med å score flere mål mot Monaco som forsvarte seg godt. Men det var helt til Aaron Ramsay dukket opp i det 77. minutt.

Gjestene traff først stolpen, men da Monacos Layvin Kurzawa ikke klarte å klarere ballen lenger enn til Ramsay, tok waliseren vare på sjansen og banket inn 2-0 for Arsenal. 

SCORET: Aaron Ramsay (til høyre) satte inn 2-0 for Arsenal like før slutt.

Voldsomt press
Målet tente en ny gnist i London-laget, og gjestene presset voldsomt på for den avgjørende 3-0-scoringen i de siste ti minuttene av kampen.

Og etter 82 minutter var Sanchez kun centimetere unna å score for Arsenal da han fikk heade på mål fra kun tre meter. Avslutningen ble imidlertid stoppet på streken av Subasic. 

Gjestene fortsatte å presse, men klarte aldri å sette inn det avgjørende målet. Da dommeren blåste av kampen stod det fortsatt 2-0 til Arsenal, og Monaco er dermed videre på bortemålsregelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere