*Nettavisen* Sport.

Arsenal vant Community Shield

SCORET: Arsenals Alex Oxlade-Chamberlain kunne juble for den avgjørende scoringen mot Chelsea i Community Shield. Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Arsène Wenger tok endelig skalpen til José Mourinho.

02.08.15 20:15

ARSENAL - CHELSEA 1-0:

Det var duket for storkamp da de regjernende seriemesterne i Premier League, Chelsea, tok i mot de regjernede FA-cupvinnerne, Arsenal, til Community Shield på Wembley Stadium.

Snaue 90.000 tilskuere fikk se Alex Oxlade-Chamberlain sende de rød og hvite i føringen etter 24 minutter.

Begge lag hadde store sjanser til å øke antall mål i målprotokollen, men Chelsea og Jose Mourinho måtte skuffet innse at kampen ebbet ut i en 1-0-seier for Arsene Wengers mannskap.

Dette var for øvrig Mourinhos første tap for Wenger.

- Det er veldig deilig å komme til Wembely og vinne. Vi ønsket å fortsette vår gode rekke her. Vi er strålende fornøyd med å ha vunnet et nytt trofé, og jeg er personlig veldig fornøyd med å ha satt den avgjørende scoringen, sier matchvinneren ifølge BBC.

- Vi var best
Chelsea-manager Jose Mourinho var lite fornøyd med at Arsenal ble det seirende laget søndag.

- Vi var det beste laget. Vi hadde mer initiativ og vi kontrollerte kampen med ha mye ballbesittelse. Arsenal forsvarte seg med ti spillere, ved å sette alle sine spillere foran mållinjen. De var godt organisert, gratulerer til dem, sier Mourinho ifølge BBC, og fortsetter:

- De hadde et par sjanser på kontringer, mens vi hadde våre etter organisert spill. De spilte taktisk og fikk et mål. Denne sesongen vil det bli veldig vanskelig å ta Premier League-tittelen, men det vil bli vanskelig for alle. Måten de andre lagene bruker penger på viser at de har god kjøpekraft, mens vi er de samme som forrige sesong. Og med det har vi tenkt til å prøve, avslutter han.

Fartsfylt
De fremmøtte fikk se to agressive lag i åpningsminuttene, og spillet bølget frem og tilbake.

Arsenal var imidlertid det farligste laget fremover før pause. Det fikk de også betalt for etter en snau halvtime.

Theo Walcott sendte ballen ut til Oxlade-Chamberlain på høyresiden, som dro seg innover i banen. 21-åringen dro av César Azpilicueta før han på vakkert vis skrudde ballen opp i det lengste hjørnet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

DUELL: Chelsea-manager Jose Mourinho (t.h.) måtte for første gang se seg slått av Arsenal-manager Arsene Wenger. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Byttet inn Falcao
Stillingen sto seg til pause og Chelsea-manager Jose Mourinho valgte å bytte inn deres nye spiss Radamel Falcao da lagene entret banen igjen.

Oliverier Giroud hadde flere gode sjanser til å øke Arsenals ledelse i den andre omgangen, men franskmannen maktet ikke å lure ballen forbi Thibaut Courtois.

På motsatt side hadde både Eden Hazard og Oscar store muligheter for å utligne. Sistnevnte sendte i vei et nydelig frispark i retning krysset i det 69. minutt, men Petr Cech vartet opp med en fantastisk redning og fikk avverget.

Høy temperatur
Arsenal fikk en dobbeltsjanse til å avgjøre i sluttminuttene, men Cazorla og Ramsey måtte begge se at forsøkene deres ikke gikk inn mellom stengene.

Like etter barket flere av spillerne sammen etter en duell, men dommer Anthony Taylor valgte å holde kortene i lommen og gi de blåkledde frispark.

Chelsea jaktet desperat et utligningsmål i sluttminuttene, men Mourinhos mannskap måtte til slutt innse at fjorårets bronsevinner i Premier League ble for sterke på Wembley Stadium.

Her finner du fyldig kampreferat.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.