Gå til sidens hovedinnhold

Arsenals forsvarstrøbbel fortsatte - reddet av drømmetreff

Laget slet igjen, men Alexandre Lacazettes praktmål på tampen berget seieren.

CARDIFF - ARSENAL 2-3:

Bortekampen mot nederlagsdømte Cardiff viste seg også å bli vanskelig for Arsenal. En fantastisk scoring av Alexandre Lacazette mot slutten ga likevel manager Unai Emery litt mer pusterom og tre viktige bortepoeng.

I 81. spilleminutt dundret Lacazette inn londonklubbens tredje mål helt oppe i den nærmeste vinkelen. Med kort tid igjen greide ikke Cardiff å utligne for tredje gang etter det.

- Det er en glimrende scoring og Arsenal er tilbake i føringen. Så enkelt kan det gjøres. I det nærmeste hjørnet står Neil Etheridge igjen som en statue, kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

Den franske spissen spilte fra start for første gang i ligaen denne sesongen. Han takket for tilliten med både matchvinnermålet og en assist til Pierre-Emerick Aubameyang i den andre omgangen.

Også sistnevntes 1-2-mål ble satt inn etter godt angrepsspill.

- Der satt den endelig for Aubameyang etter tre målløse kamper. Spissparet Arsenal-fansen ønsker å se sammen kombinerer, og avslutningen er utagbar, mente Wikestad.

Les mer: Ettertraktet Napoli-stjerne forlenget kontrakten

Monreal-kritikk

Samarbeidet med Lacazette og Özil i forkant var upåklagelig. Det samme kunne dog ikke sies om Arsenals forsvarsspill.

Før søndagens kamp hadde gjestene fra Nord-London til gode å holde nullen i ligaens tre første runder. Slik ble det heller ikke i Cardiff. Emerys utvalgte maktet ikke å holde på ledelsen verken etter det første eller det andre målet sitt i kampen.

En dødball i 70. spilleminutt ble slått på skrå mot den bakre delen av Gunners-feltet. Der vant Sean Morrison en luftduell, som så mange ganger før i oppgjøret. Ballen gikk videre til Danny Ward, og spissen utlignet for Cardiff for andre gang med en glitrende heading ned i hjørnet. Det ga walisernes andre mål på to avslutninger mellom stengene til bortelaget.

Som i forkant av Cardiffs første mål glapp det for venstrebacken Nacho Monreal i markeringen.

- Det er samme mann som forårsaket det første målet. Han mister mannen sin fullstendig, og det er bare ikke godt nok, fastslo Danmarks landslagssjef Åge Hareide i TV 2s studio.

Wards angrepsmakker Bobby Reid fikk sjansen til å gjøre det enda verre for Arsenal noen minutter seinere, men fikk ikke helt klem på avslutningen fra 16 meter.

Rotete åpning

Begge lag åpnet kampen med å opptre usikkert i forsvar, og det kunne straffet seg i begge ender i løpet av de første ti minuttene.

Særlig Arsenal-keeper Petr Cech hadde trøbbel med ballen i beina ved flere anledninger. Først var han nær ved å rote det skikkelig til på et enkelt tilbakespill, men kom seg så vidt unna presset med en risikabel vending.

Noen minutter etterpå misset Cech fullstendig da han prøvde å spille ut en pasning sentralt i banen. Forsøket gikk rett i føttene på Harry Arter, men den utlånte Bournemouth-spilleren sendte ballen like over.

Et par store Arsenal-sjanser fulgte etter nølende spill i Cardiffs bakre rekker. Ytterst farlig ble det da Pierre-Emerick Aubameyang styrte en ball på mål. Returen kom ut til Sean Morrison, som på merksnodig vis klarerte rett i samme Aubemeyang, før ballen omsider gikk ut til corner på den andre siden av målet.

Det påfølgende hjørnesparket fra Granit Xhaka ble stanget inn av Skhodran Mustafi som enkelt løp seg fri fra en uoppmerskom Sol Bamba.

Både vertene og gjestene fra London fikk flere muligheter før pausen. Lacazette kom nærmest for Arsenal da han vendte opp og skjøt i stolperota etter en drøy halvtimes spill.

Miss etter miss

Likevel var det Cardiff som kunne juble på overtid. En feilpasning fra Xhaka godt inne på egen halvdel startet det hele. Sveitserens forsøk på å finne Hector Bellerín med en høy ball på tvers ble brutt av Junior Hoilett.

Kantspilleren sendte ballen videre til Joe Bennett, som deretter slo inn i feltet. Der bommet både Xhaka og Nacho Monreal, men det gjorde ikke Víctor Camarasa. Spanjolen fikk snudd seg og banket inn 1-1 over Petr Cech.

Arsenal scoret først også i den andre omgangen, men greide heller ikke da å holde unna.

Lacazettes praktmål reddet likevel seieren. Cardiff fikk en god sjanse til å sette 3-3 på en dødball, men headingen til midtstopper Morrison gikk over.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger