Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avis: Mourinho fikk utbetalt over 160 millioner av Manchester United

SPARKET: José Mourinho fikk i desember sparken i Manchester United.
SPARKET: José Mourinho fikk i desember sparken i Manchester United. Foto: Eamon And James Clarke (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Portugiseren lider ingen økonomisk nød til tross for at han mistet jobben som manager for Manchester United etter en lang periode med svake resultater.

Det at United kvittet seg med 55-åringen mens han ennå hadde kontrakt frem til slutten av 2019/2020-sesongen, betød at klubben også måtte ut med en betydelig sum.

Nå skriver Daily Mail at Mourinho fikk 15 millioner pund, rundt 163,5 millioner kroner etter dagens kurs, i kompensasjon etter å ha fått sparken. Det at han fikk kompensasjonen umiddelbart etter at kontrakten med United ble terminert, betyr også at han nå er fri til å ta over en ny klubb.

Den britiske avisen skriver at en kilde tett på Mourinho sier at det ikke er noen problemer rundt portugiserens United-kontrakt, og at alt skal ha blitt løst.

- José kan ta en annen jobb nå, men han har ikke hastverk. Han er veldig avslappet rundt det, og venter mer enn gjerne til etter sesongen om han må det.

Les også: Vi følger overgangsvinduet live

Kobles til Real Madrid

Mourinho signerte i fjor en ny kontrakt med United, men 18. desember var det slutt. Nå kobles han til en retur til Real Madrid, en klubb han var manager for fra 2010 til 2013.

Real Madrids klubbpresident Florentino Perez er fortsatt en stor fan av Mourinho, og den spanske storklubben har slitt denne sesongen.

Les også: Torsdagens PL-rykter

0-2-tapet mot Real Sociedad søndag gjorde at klubben nå ligger på femteplass i La Liga, hele 10 poeng bak serieleder Barcelona. Manager Santiago Solari er under enormt press etter at han erstattet Julen Lopetegui i oktober i fjor.

- Det har ikke vært kontakt. De tok kontakt med José etter at Lopetegui fikk sparken, men han fortalte dem at han er manager for Manchester United og at han er 100 prosent forpliktet til den klubben, forteller kilden til avisen.

Mourinho har også tidligere snakket om å ta over for Rui Vitoria i portugisiske Benfica. Klubbpresident Luis Filipe Vieira har sagt at penger ikke vil være et problem om Mourinho ønsker å returnere til en managerjobb i hjemlandet, men Daily Mail skriver at managerveteranen ikke har noen planer om å returnere til Portugal med det første.

Solskjær fikk sving på laget

Ikke ukjente Ole Gunnar Solskjær tok over som midlertidig manager i United etter Mourinho. Kristiansunderen har fått en prikkfri start på jobben, og har løftet laget flere hakk etter opptredende under Mourinho.

Så langt har Solskjær ledet United til seier over Cardiff, Bournemouth, Huddersfield, Newcastle og Reading. Alle kampene har blitt vunnet med minst to måls margin, og flere av spillerne som så svake ut under Mourinhos ledelse, ser ut til å ha fått en opptur under nordmannen.

13. januar spiller Solskjærs menn borte mot Tottenham, og mange mener dette blir 45-åringens første virkelige store test etter at han tok over i desember.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har av mange blitt trukket fram som en perfekt kandidat til å overta United til sommeren, men argentineren uttalte nylig at han komme til å ville bli i London-klubben i 20 år.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!