Dier (24) ble den store helten for England da han satte inn det avgjørende målet i straffesparkkonkurransen mot Colombia i åttedelsfinalen i VM tirsdag kveld.

Nå avslører Sky Sports at det aldri var planen at 24-åringen skulle ta straffe for England.

Det var egentlig Leicester-spiss Jamie Vardy som i utgangspunktet var satt opp til å ta engelskmennenes femte straffe. Det ble imidlertid dramatisk i den engelske leiren da Vardy pådro seg lyskestrekk mot slutten av tirsdagens kamp. Han kunne dermed ikke bidra i straffesparkkonkurransen, men det var da Dier tok ansvar.

Tottenham-profilen skal umiddelbart ha gitt landslagssjef Gareth Southgate beskjed om at han kunne steppe inn for Vardy.

Det endte med suksess.

England vant straffesparkkonkurransen 4-3. Det er for øvrig første gang England vinner en straffesparkkonkurranse i et VM-sluttspill.

- Følte at jeg måtte score

Dier la ikke skjul på at han var nervøs før sitt straffespark da han ble intervjuet av engelske ITV etter kampen.

24-åringen forteller at han følte ekstra press etter at han misbrukte en stor sjanse tidligere i kampen.

- Jeg har egentlig aldri vært i en slik situasjon før, men jeg følte at jeg måtte score etter å ha bommet med headingen min mot slutten av kampen. Jeg er bare takknemlig for at jeg klarte å score, sa Dier.

England så lenge ut til å slippe ekstraomganger og straffer da de ledet 1-0 etter at Kane scoret på straffe i starten av andreomgang, men Yerry Mina utlignet på overtid for Colombia. Ettersom ingen av lagene klarte å score i ekstraomgangene ble det hele avgjort på straffer.

Dier er stolt av at laget klarte å vinne til tross for nedturen på overtid.

- Det er så vanskelig å komme tilbake når man får et slikt slag i trynet, men vi visste hva vi måtte gjøre og klarte å holde oss rolige. Vi fikk aldri panikk. Vi var klare, fortalte Dier.

England tar av

Nå venter Sverige i kvartfinalen for England førstkommende lørdag.

Før mesterskapet var de fleste engelskmenn pessimistiske med tanke på lagets sjanser i VM i Russland, men det er tydelig at håper stiger på balløya.

Engelske aviser hyller nå Southgates menn og det virker å være en stigende optimisme på vegne av laget.

Under er noen av avisforsidene og reaksjonene som har kommet i kjølvannet av tirsdagens åttedelsfinale.