Gå til sidens hovedinnhold

Avslører drama i kulissene for England før de avgjørende straffesparkene

Eric Dier (24) tok ansvar da lagkameraten fikk problemer.

Dier (24) ble den store helten for England da han satte inn det avgjørende målet i straffesparkkonkurransen mot Colombia i åttedelsfinalen i VM tirsdag kveld.

Nå avslører Sky Sports at det aldri var planen at 24-åringen skulle ta straffe for England.

Det var egentlig Leicester-spiss Jamie Vardy som i utgangspunktet var satt opp til å ta engelskmennenes femte straffe. Det ble imidlertid dramatisk i den engelske leiren da Vardy pådro seg lyskestrekk mot slutten av tirsdagens kamp. Han kunne dermed ikke bidra i straffesparkkonkurransen, men det var da Dier tok ansvar.

Tottenham-profilen skal umiddelbart ha gitt landslagssjef Gareth Southgate beskjed om at han kunne steppe inn for Vardy.

Det endte med suksess.

England vant straffesparkkonkurransen 4-3. Det er for øvrig første gang England vinner en straffesparkkonkurranse i et VM-sluttspill.

- Følte at jeg måtte score

Dier la ikke skjul på at han var nervøs før sitt straffespark da han ble intervjuet av engelske ITV etter kampen.

24-åringen forteller at han følte ekstra press etter at han misbrukte en stor sjanse tidligere i kampen.

- Jeg har egentlig aldri vært i en slik situasjon før, men jeg følte at jeg måtte score etter å ha bommet med headingen min mot slutten av kampen. Jeg er bare takknemlig for at jeg klarte å score, sa Dier.

England så lenge ut til å slippe ekstraomganger og straffer da de ledet 1-0 etter at Kane scoret på straffe i starten av andreomgang, men Yerry Mina utlignet på overtid for Colombia. Ettersom ingen av lagene klarte å score i ekstraomgangene ble det hele avgjort på straffer.

Dier er stolt av at laget klarte å vinne til tross for nedturen på overtid.

- Det er så vanskelig å komme tilbake når man får et slikt slag i trynet, men vi visste hva vi måtte gjøre og klarte å holde oss rolige. Vi fikk aldri panikk. Vi var klare, fortalte Dier.

England tar av

Nå venter Sverige i kvartfinalen for England førstkommende lørdag.

Før mesterskapet var de fleste engelskmenn pessimistiske med tanke på lagets sjanser i VM i Russland, men det er tydelig at håper stiger på balløya.

Engelske aviser hyller nå Southgates menn og det virker å være en stigende optimisme på vegne av laget.

Under er noen av avisforsidene og reaksjonene som har kommet i kjølvannet av tirsdagens åttedelsfinale.

Kommentarer til denne saken