RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bedre enn Rooney og Beckham?

DRØMMEMÅL: Jonjo Shelvey feirer sitt drømmemål mot Aston Villa.
DRØMMEMÅL: Jonjo Shelvey feirer sitt drømmemål mot Aston Villa. Foto: Rebecca Naden (Reuters)
Sist oppdatert:
Jonjo Shelvey hylles etter drømmemål.

SWANSEA - ASTON VILLA 4-1:

Både Swansea og Aston Villa har mest sannsynlig nok poeng til å klare seg i årets Premier League. Lørdagens kamp var derfor mer et spill for galleriet, og lagene kunne virkelig slippe seg løs på Liberty Stadium.

Og lagene slapp seg løs. Og mannen som slapp seg mest løs, og som alle snakket om etter kampslutt var Jonjo Shelvey.

Drøye 25 minutter ut i kampen scoret han nemlig det som kan bli årets mål i Premier League 2013/2014. På Twitter haglet det med hyllest, og de fleste var enige om at dette målet var av en mye høyere klasse enn både Wayne Rooneys mål mot West Ham denne sesongen, og også bedre enn David Beckhams kjente mål, scoret fra midtbanen.

Shelvey stod inne i midtsirkelen, tok ned et utspill fra Villa-keeper Brad Guzan på brystet, og banket ballen tilbake i Villa-målet på volley.

Selv var unggutten ydmyk da han ble spurt om målet etter kampen.

- Jeg tok den ned på brystet og sparket til. Helt ærlig, så trodde jeg den skulle gå over mål. Det var derfor jeg snudde meg. Heldigvis gikk den inn i øverste hjørnet, sa målscoreren ifølge SkySports etter kampslutt.

Bedre enn Beckham
BBC-journalist og tidligere Premier League-spiller Robbie Savage var én av de som hyllet Shelveys mål. Han stilte spørsmål ved om målet var vakrere enn Rooneys.

Også journalist Daniel Prescott lot seg imponere. Han mente at Beckhams omtalte mål snart kom til å gå i glemmeboken, etter alle de klassescoringene vi ser i årets Premier League.

Åpnet friskt
Lørdagens kamp i Wales åpnet med sjanser til begge lag. Både Wilfried Bony og Leandro Bacuna kunne sendt sine respektive lag i føringen før stadionuret bikket åtte minutter.

Og det var Bony som skulle bli første målscorer. Nevnte Jonjo Shelvey sendte ivorianeren alene med Guzan, og hjemmelaget tok ledelsen 1-0.

Ti minutter senere utlignet Gabriel Agbonlahor til 1-1 for Aston Villa, men Shelveys drømmemål like etter gjorde at waliserne kunne gå i garderoben med ledelse 2-1.

I MÅL: Aston Villa-keeper Bradley Guzan måtte skuffet se Shelveys avslutning i nettet bak seg.

Hjemmelaget var best også etter pause. Et Swansea-trykk endte i en kjempesjanse for Jonathan de Guzman etter 60 minutter, men nederlenderen klarte ikke å sette ballen i mål.

Det klarte derimot Pablo Hernández kvarteret senere. Og nok en gang var Jonjo Shelvey innvolvert. Engelskmannen slo innlegg til Hernández, som tok ned ballen, dro seg inn i banen og satt kula kontant i mål fra ti meter.

På overtid satt Bony inn sitt andre for dagen, og kampen endte 4-1 til hjemmelaget.

Klart for ny sesong
Swansea er med dette klare for ny sesong i Englands øverste liga. Aston Villa ligger også over nedrykkstreken, men kan være avhengig av ett eller flere poeng i sesongens to siste kamper dersom andre resultater går mot Birmingham-klubben.

Villa møter Hull på Villa Park i neste serierunde, mens Swansea tar imot Southampton. Begge kampene spilles lørdag 3. mai klokka 16.00 norsk tid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere