Bekrefter: City henter Bony

TIL CITY: Det ivorianske fotballforbundet melder at Wilfried Bony går til Manchester City.

TIL CITY: Det ivorianske fotballforbundet melder at Wilfried Bony går til Manchester City. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Manchester City har hentet en ny klassespiss.

14.01.15 14:12

Manchester City bekrefter at klubben har sikret seg spissen Wilfried Bony fra Swansea.

Angrepsspilleren er for tiden på landslagssamling og forbereder seg til Elfenbenskystens første kamp i Afrikamesterskapet 20. januar.

- Trenger en spiss
Tidligere denne uken meldte The Telegraph at Manchester City og Swansea er enige om en overgangsum på 25 millioner pund. Summen kan stige til 28 millioner, avhengig av Bonys og Citys prestasjoner.

Ifølge avisen vil Bony tjene 100.000 pund i uka og signere en avtale som strekker seg ut 18-19-sesongen.

Manuel Pellegrini har ikke lagt skjul på at Manchester City trenger en fjerde spiss, ettersom Sergio Aguero, Edin Dzeko og Stevan Jovetic er såpass skadeutsatt.

- Skadene er en del av begrunnelsen, fordi vi har for mange av dem. Det er normalt at spisser er mer skdet enn andre spillere - spesielt her i England. Derfor sa jeg både i fjor og i år at vi trenger en fjerde spiss, sa Pellegrini.

HTML EMBED


- Fantastisk spiller
Bony har hatt en glitrende sesong i Swansea-drakta så langt. På 20 ligakamper har han scoret ni mål. I City blir det imidlertid langt tøffere kamp om plassene - i alle fall hvis alle klarer å holde seg skadefri.

Liverpool-spiller Kolo Touré er sikker på at landsmannen vil passe perfekt inn i City-laget.

– Han er en fantastisk spiller, og han kjenner Premier League godt. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre en kjempejobb for City. Han er sterk, en ærlig fyr og jobber hardt. Han er perfekt for dem, sa Touré til Manchester Evening News tidligere denne uken.

Bony kan registreres for spill i Champions League, men da må Manuel Pellegrini droppe én av de 16 utenlandske spillerne som er registrert fra før.

Manchester City møter Barcelona i åttedelsfinalen 24. februar og 18. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.