Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Allardyce overtar Crystal Palace

Får sin første kamp ved roret andre juledag.

Tidligere England-manager Sam Allardyce blir ny manager i Crystal Palace. Veteranen vil binde seg til klubben i to og et halvt år.

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside fredag kveld, ikke lenge etter at flere engelske medier hadde meldt at manageren var klar for å gjøre comeback i Premier League.

- Vi er glade for å kunne ansette en ny manager så raskt, og vi var heldige ved at en manager av Sams kaliber og med hans erfaring var tilgjengelig, sier styreleder Steve Parish.

På Boxing Day møter Palace Watford. Da er Allardyce på plass på sidelinjen.

Tidligere fredag var 62-åringen på treningsområdet for å snakke med ledelsen i klubben.

I prat med Sky Sports utenfor treningsområdet i Beckenham sa Allardyce at han var der for å "fullføre prat om jobben". Han beskrev Palace som en «fantastisk» mulighet til å returnere til Premier League.

Engelskmannen blir Alan Pardews erstatter. Pardew fikk sparken torsdag etter en miserabel periode resultatmessig i Premier League med kun én seier på de siste elleve seriekampene. Totalt har London-klubben kun fire seirer på 17 ligakamper.

Palace er for øyeblikket kun ett poeng over nedrykksstreken.

Allardyce har vært uten jobb etter at han fikk sparken som England-manager i september. Veteranen fikk kun én kamp i sjefsstolen etter at han ble avslørt av The Telegraph for å være villig til å omgå overgangsreglene til Det engelske fotballforbundet (FA).

(©NTB)

Les også

Pardew ferdig i Crystal Palace

Les også

Fredagens Premier League-rykter

Les også

Stian Ringstad klar for Strømsgodset

Les også

Rosenborg selger Eyolfsson

Kommentarer til denne saken