RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bekreftet: Mourinho har fått sparken

Foto: John Walton (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Portugiserens dager i Chelsea skal være talte.

Jose Mourinhos dager i Chelsea i talte.

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider og på Twitter torsdag ettermiddag.

Ifølge klubben er begge parter enige om å skille lag nå.

- Både Jose og styret er enige om at resultatene ikke har vært gode nok denne sesongen, og at det er til begge parters beste at vi går hver vår vei.

- Alle i Chelsea takker Jose for hans enorme bidrag etter at han returnerte som manager sommeren 2013, skriver klubben på sine hjemmesider.

Mourinho har til sammen vunnet tre Premier League-titler i løpet av sine to perioder i klubben.

- Klubben ønsker å gjøre det klart at Jose forlater oss som en venn, og han vil alltid forbli en høyt elsket, respektert og viktig skikkelse i Chelsea, fortsetter klubben.

Tidligere har det kommet rapporter om at det ville koste londonklubben 40 millioner pund å sparke Mourinho, som utvilsomt kommer økonomisk godt ut av en Chelsea-exit.

Kun kort tid etter at meldingene om Mourinho-exiten tikket det inn meldinger fra flere engelske medier at Guus Hiddink kommer inn som erstatter for portugiseren resten av sesongen.

Det blir i tilfelle andre gangen nederlenderen blir manager i klubben. Forrige gang overtok han Chelsea i februar 2009, og ledet laget til et FA Cup-gull i løpet av sine måneder i klubben.

Elendige resultater
Mourinho er dermed ferdig i Chelsea for andre gang i sin managerkarriere, etter at han returnerte til klubben tilbake i 2013.

Under portugiserens ledelse vant Chelsea ligagullet i Premier League forrige sesong, men denne sesongen har det meste gått galt for storlaget, som ligger på en 16. plass i ligaen etter 16 kamper.

LES: Han floppet i Tottenham. Nå kan han overta Chelsea

De er kun ett poeng unna nedrykksplass i Premier League.

I sommer skrev Mourinho under på en ny fireårsavtale med Chelsea, en klubb han har sagt han føler seg «hjemme» i.

Nå er altså en ny Mourinho-æra er over i Chelsea.

Chelsea gikk på sesongens 9. tap mandag, da de tapte 2-1 borte mot ligaleder Leicester.

Mourinho er imidlertid den manageren i Premier League-historien, med mer enn 100 kamper bak spakene, med den høyeste seiresprosenten.

På 212 kamper står portugiseren med en seiersprosent på imponerende 66 prosent.

Oppsiktsvekkende intervju
Det skal ha vært dråpen som fikk Roman Abramovitsj til å kvitte seg med portugiseren.

Etter kampen leverte Mourinho et intervju som sjokkerte mange i fotballverdenen.

- Er det vanskelig å se på dette laget, et lag som ble mestere forrige sesong, men som nå nesten ikke er til å kjenne igjen?

- Ja, det er vanskelig. Hele sesongen (i fjor) gjorde jeg en fenomenal jobb og hevet dem til et nivå som egentlig er bedre enn det de faktisk innehar, eller så gjør vi det så dårlig denne sesongen at noen av spillerne, jeg vil ikke legge alle spillerne i samme kurv, har det vanskelig.

LES hele det oppsiktsvekkende intervjuet her.

- Favoritter til å overta jobben
Denne uken har det gått rapporter om at det har blitt avholdt en rekke krisemøter på Stamford Bridge, hvor det naturlige temaet har vært tilliten til Mourinho.

Dette er andre gangen portugiseren blir sparket i klubben. Forrige gang skjedde etter at Chelsea hadde spilt 1-1 hjemme mot Rosenborg i Champions League tilbake i 2007.

Tidligere denne uken har blant andre Guud Hiddink og Juande Ramos blitt lansert som kandidater til å overta jobben som midlertidig manager i Chelsea.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere