Bekreftet: Sterling selges til Manchester City

SELGES: Raheem Sterling selges til Manchester City fra Liverpool.

SELGES: Raheem Sterling selges til Manchester City fra Liverpool. Foto: Adam Davy (Pa Photos)

Liverpool-vingen koster 610 millioner kroner.

14.07.15 18:28

Liverpool selger Raheem Sterling til Manchester City. Overgangssummen er på 49 millioner pund, noe som tilsvarer 610 millioner norske kroner.

- En av verdens beste
Det bekrefter Manchester City tirsdag.

- Raheem er en av de beste angrepsspillerne i fotballverdenen og jeg ser fram imot at han slutter seg til troppen, sier manager Manuel Pellegrini.

- Han er en ung spiller, med unike kvaliteter. Jeg er sikker på at City-fansen gleder seg til å se ham i akjson, sier manageren.

Queens Park Rangers har rett på 20 prosent av overgangssummen, etter en klausul de skaffet seg da Sterling ble solgt til Liverpool i 2010.

Raheem Sterlings kontrakt med Manchester City skal visstnok være verdt 2,5 millioner kroner i uka.

Dette er den største overgangen i Premier League så langt denne sommeren. Sterling blir også tidenes dyreste engelske spiller. Den forrige rekorden var da Liverpool kjøpte Andy Carroll fra Newcastle for 35 millioner pund. Gareth Bale er den dyreste britiske spilleren gjennom tidene. Han ble solgt fra Tottenham til Real Madrid for 85 millioner pund.

Brendan Rodgers bekreftet også overgangen på en pressekonferanse mandag morgen.

- Situasjonen er veldig enkel. Klubben har blitt enig om en overgangssum med en annen klubb, og Raheem vil gjennomføre en medisinsk test der, sa Rodgers.

Kritikk
Det har lenge gått rykter om at Sterling har ønsket seg bort fra klubben, og hans agent har flere ganger vært ute i media og kjeftet på Anfield-klubben for måten spilleren blir behandlet.

Flere tidligere Liverpool-spillere har kritisert Sterling for måten har opptrer på i media. Steven Gerrard har blant annet sagt han ønsket at Sterling skulle bli værende på Anfield.

- Fansen har vist han stor støtte, og jeg mener han bør bli i Liverpool, sa Gerrard tidligere i vår.

På pressekonferansen mandag fortalte Rodgers at spilleren og treneren skilles som venner, og at det aldri har vært noen krangel mellom de to.

Avslo Liverpool
20-åringen hadde to år igjen av sin kontrakt i Liverpool, og avslo å forlenge sin kontrakt med rødtrøyene til tross for å ha blitt tilbudt 1,2 millioner kroner i uka.

På lørdag ble Raheem Sterling tatt ut i Liverpools treningsleir-tropp til kamper i Thailand, Australia og Malaysia. Like etter var navnet hans fjernet fra listen.

Nå er det altså bekreftet at grunnen til at han ikke lenger er på listen, er at han i stedet skal igang med sesongoppkjøring for Manchester City.

De lyseblå fra Manchester spiller mot både Roma og Real Madrid i treningskamper, før de serieåpner mot West Bromwich 10. august.

Liverpool og Manchester City møtes på Etihad Stadium i november, mens kampen på Anfield spilles i starten av mars neste år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.