Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benitez med klar melding etter tap: - Vi trenger VAR nå

OMDISKUTERT: Newcastle-manager Rafa Benitez reagerte på at denne situasjonen mellom Willy Boly og Ayoze Perez forløp seg uten reaksjoner fra dommeren.
OMDISKUTERT: Newcastle-manager Rafa Benitez reagerte på at denne situasjonen mellom Willy Boly og Ayoze Perez forløp seg uten reaksjoner fra dommeren. Foto: Owen Humphreys (AP)
Sist oppdatert:
Newcastle-manageren fikk en spiller utvist, mens Willy Boly slapp unna med en albue da Wolverhampton tok tre poeng etter overtidsscoring.

- Vi trenger VAR. Umiddelbart.

Slik innledet Rafael Benitez sitt intervju med Sky Sports etter at hans lag tapte 1-2 mot Wolverhampton i Premier League søndag.

Han fikk se DeAndre Yedlin bli utvist etter pause da han dro Diogo Jota overende etter selv å ha mistet ballen. Dommer Mike Dean anså sitasjonen som at Newcastle-backen fratok Wolves-spilleren en opplagt målsjanse, og dro opp det røde kortet.

- Ballen var langt unna, og han var nære nok til å se at det ikke var en klar sjanse, sa Benitez og la til at Jota først dro i trøya til Yedlin.

Les også: Mandagens PL-rykter

- Men jeg vil ikke snakke for mye om det, for det er så opplagt.

Situasjonen var imidlertid ikke den eneste kontroversielle i kampen som endte med Wolves-seier etter at Matt Doherty satte inn 2-1 over tre minutter inn i overtiden.

Albue i ansiktet

Etter 79 minutter, på stillingen 1-1, ble et innlegg slått inn i Wolverhampton-feltet mot Ayoze Perez.

Willy Boly fikk klarert ballen unna, men reprisene viste at den franske forsvarsspilleren plantet en albue i ansiktet på Ayoze da han gikk opp for å heade ballen unna.

Dean lot forseelsen passere uten verken å dømme straffe eller gi kort, noe som fikk Benitez til å reagere.

- Han (Ayoze) blødde, og det var så opplagt. Jeg har sett reprisen, og du kan se det på ansiktet til spilleren (Boly). Det var et straffespark og et rødt kort. Du kan se de to situasjonene på video - det er helt utrolig, raste Benitez ifølge Daily Mail.

VAR: Newcastle-manager Rafa Benitez ønsker at videodømming blir innført i Premier League umiddelbart.

VAR neste sesong

Mens videodømming er innført i flere ligaer allerede denne sesongen, gjør ikke teknologien sitt inntog i Premier League før neste sesong.

Søndag måtte Benitez se sitt lag gå poengløse av banen igjen, for niende gang denne sesongne.

Jota ga Wolverhampton ledelsen etter 17 minutter etter å ha fått ballen på bakre stolpe, men Ayoze utlignet med et vakkert hodestøt kun seks minutter senere.

Den neste kampavgjørende situasjonen kom etter 57 minutter da en sløv Yedlin mistet ballen på egen halvdel. I et forsøk på å rette opp sin egen feil, felte han Yota og fikk marsordre.

Vertene virket imidlertid å redde det ene poenget, men tre minutter på overtid dukket Doherty opp og headet inn 2-1 etter en retur på et skudd fra nettopp Yota.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!