Gå til sidens hovedinnhold

Benteke takket for sist med å senke Liverpool

Scoret begge målene som kan ha sikret Premier League-plassen for Crystal Palace.

LIVERPOOL - CRYSTAL PALACE 1-2:

Christian Benteke senket gamleklubben Liverpool da han returnerte til Anfield for første gang siden overgangen til Crystal Palace.

Med fulltreffer nummer 13 og 14 i Premier League denne sesongen, sørget Benteke for tre poeng til gjestene i det som var en meget viktig kamp for begge lag.

Les mer: Arsenal til FA-cupfinale etter sterk snuoperasjon

Med null poeng står Liverpool i fare for å miste tabellposisjonen blant de fire beste, og at sjansen til å spille Champions League neste sesong forsvinner.

For Palace virker det nå som nedrykksfaren er over. Ekstremt mye må gå galt i de resterende kampene om londonklubben skal bli degradert.

Avgjørelsen i søndagens oppgjør falt på en corner et drøyt kvarter før full tid. Et hodestøt fra Benteke sørget for 1-2, med flere Liverpool-spillere som merkelig passive tilskuere.

Slaktet Can

- Det er gamle spøkelser som kommer tilbake og hjemsøker Liverpool nå. Og hvor er de som skulle plukke opp Christian Benteke, og lar belgieren får stå umarkert på femmeteren? kommenterte TV 2s Kasper Wikestad.

Reprisene viste at Emre Can i utgangspunktet sto med markeringen på Benteke da corneren ble slått. Men stort mer gjorde ikke tyskeren. Hjørnesparket fikk sprette en gang i Liverpool-feltet før den fant Crystal Palaces toppscorer.

- Det er hårreisende markeringsspill av Emre Can, konstaterte Wikestad om midtbanespillerens passive opptreden i egen 16-meter.

Etter nederlaget poengerte Jürgen Klopp at Crystal Palace var en vanskelig motstander, og at Liverpool var klar over dette på forhånd.

- Jeg måtte snakke litt med gutta etter kampen. Jeg vet hva alle sier etter en kamp som dette. Vi må gjøre ditt og datt. Alle så at Crystal Palace er et godt lag. De som ikke visste det før kampen, vet det nå, sa Klopp i et intervju vist på TV 2.

- Kan ikke skape 20 sjanser

- Jeg aner ikke hvordan Crystal Palace har havnet i den situasjonen de er i. Vi visste at det var vanskelig. Vi dominerte, men du kan ikke skape 20 målsjanser i en kamp som denne. Du er nødt til å jobbe, og det gjorde vi. Vi scoret et fantastisk mål og hadde flere interessante situasjoner, så lot vi dem få et må ut av ingenting, tilføyde Liverpools manager.

Det lå nesten litt i kortene. Benteke, gigantkjøpet til Liverpool som ble sendt videre etter bare én sesong, returnerte til Anfield for første gang. Og det gjorde han på nådeløst vis.

Den storvokste belgieren var akkurat der han skulle også på bortelagets første virkelige målsjanse like før pausen.

Forarbeidet til Yohan Cabaye var gliemrende, og Bentekes avslutning sto i stil. Foran The Kop satte spissen inn 1-1 i nettaket bak Simon Mignolet.

Et vanlig skue

Bentekes fulltreffere var det fjerde og femte på hans tre siste kamper som en del av bortelaget på Anfield.

Han scoret også ved tre anledninger på to kamper som Aston Villa-spiss før han ble kjøpt til Liverpool i juli 2015.

Philippe Coutinho sendte Liverpool foran midtveis i første omgang med et flott frisparkmål.

Brasilianeren skrudde inn 1-0 bak Wayne Hennessey med kirurgisk presisjon. Han har nå scoret 13 mål fra utsida av 16-meteren siden Liverpool-debuten i 2013, melder statstikkbyrået Opta.

Ledermålet var utvilsomt fortjent for rødtrøyene. Men det skulle likevel ikke holde til poeng.

Svikt i markeringene av Benkteke ved to anledninger sørget for det.

Les også

United senket Burnley - scoringen kostet 95 millioner kroner

Les også

Milik berget uavgjort for Napoli

Les også

Pepperspray-angrep gir utvisning

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken