*Nettavisen* Sport.

Ber fansen droppe boikott

FORSTÅR FRUSTRASJONEN: Aston Villa-manager Paul Lambert forstår at fansen er frustrert, men ber dem droppe den planlagte boikotten. Foto: Nigel French (Pa Photos)

Men manageren forstår fansen frustrasjonen.

17.01.15 08:34

Aston Villa-manager Paul Lambert har følgende bønn til klubbens supportere foran helgens serierunde i Premier League: Støtt laget og dropp den planlagte boikotten.

Aston Villa har falt til 13.-plass på tabellen og er i poengnød foran lørdagens hjemmekamp mot Liverpool. Klubbens supportere har varslet at hjemmetribunen Holte End vil være tom de første åtte minuttene av oppgjøret – i protest mot lagets svake resultater og det fansen opplever som manglende framtidsrettet tenkning i klubben.

De åtte minuttene skal representere de åtte årene amerikanske Randy Lerner har hatt eierskapet i Aston Villa. Samtidig får supporterne med seg de 82 siste minuttene av kampene, hvilket også har en symbolsk effekt. Aston Villas foreløpig største øyeblikk som klubb var nemlig europacupsuksessen i 1982.

Tunge tider

I øyeblikket går det langt tyngre sportslig sett. Villa er uten seier på seks kamper og har bare scoret elleve mål så langt denne sesongen. Det er særdeles mager kost.

- Jeg forstår fansen frustrasjon, men vi har større sjanse for å vinne fotballkamper dersom de dropper dette og heller støtter laget, sier manager Paul Lambert med henvisning til lørdagens planlagte boikott.

- Når hele stadion stiller seg bak spillerne, er det et flott sted å spille fotball, og vi har større sjanse for å ta seieren dersom folk gjør nettopp det, tilføyer han.

Spørsmålet er om Villa-sjefen får ønsket sitt oppfylt.

- Jeg håper sidemannen til den som har planlagt dette sørger for å holde vedkommende på stolen sin, sier han.

Enkelte Villa-supportere har tatt til orde for at Lambert burde sparkes etter klubbens svake resultatrekke den siste tiden. 0-1-tapet for bunnlaget Leicester var den siste dråpen for veldig mange.

Til tross for at Villa er nummer 13 på tabellen, skiller det bare tre poeng ned til QPR på nest siste plass. Det betyr at nedrykksfaren er høyst reell i øyeblikket.

Forsvarstrøbbel

Foran helgens kamp mot Liverpool sliter i tillegg Birmingham-klubben med skader. Midtstopperne Ron Vlaar og Philippe Senderos er begge uaktuelle, og mot Leicester sist ble Ciaran Clark utvist på overtid. Han er dermed suspendert lørdag.

Lambert håper spillerne hans bretter opp ermene og at fansens planlagte aksjon ikke tar fokuset vekk fra jobben som skal gjøres på banen.

- Fansen har vært strålende mot meg inntil nylig, jeg forstår frustrasjonen deres, og vi gjør alt vi kan for å snu dette, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.