*Nettavisen* Sport.

Big Sam: - Kane er giftigere enn Rooney

SPISSER: England begynner å få an god angrepsrekke. Foto: Andrew Yates (Afp)

Skryter voldsomt av Tottenham-spilleren.

West Ham-manager Sam Allardyce mener at Tottenham-spiss Harry Kane er en giftigere avslutter enn Wayne Rooney. Søndag må hans forsvarere prøve å stoppe ham.

- Det er flott for Englands landslag at vi har fått fram en slik spiller. For meg ser det ut som han er en enda giftigere og mer naturlig målscorer enn Wayne Rooney, skrev «Big Sam» i sin spalte i London-avisen Evening Standard fredag.

Byderbyet i Nordøst-London er viktig for begge lag. West Ham har falt på tabellen etter å ha hengt med lenge i tetsjiktet, men ønsker å klatre tilbake. Tottenham har bare tre poeng fram til 4.-plassen som er inngangsport til mesterligaspill.

Kane har spilt en nøkkelrolle for Tottenham denne sesongen. Etter fire leieperioder i klubber i lavere divisjoner har han fått sitt store gjennombrudd og scoret 23 mål i ulike turneringer.

Spektakulært

Ifølge Allardyce er 21-åringen en mer naturlig måljeger enn Rooney, som har bare Alan Shearer og Andy Cole foran seg på alle tiders scoringsliste i Premier League.

- Hans vei til stjernestatus har vært spektakulær, og det viser hvor vanskelig det er å spå i fotball, skrev Allardyce i Evening Standard.

- Utdannelsen han fikk gjennom sine leieperioder i andre klubber har hjulpet ham veldig og har betalt seg menge ganger. All oppmerksomheten han får kan være et problem, men hans familie, klubben og særlig agenten kan hjelpe ham å takle det.

«Big Sam» sa at Kane vil få spesiell oppmerksomhet fra West Ham-forsvaret på White Hart Lane søndag. Han regner med at unggutten er spesielt tent etter at han måtte starte på benken i 1-1-kampen mot Fiorentina i europaligaen torsdag.

Stoppere tilbake

Midtstopperne Winston Reid og James Collins er klare igjen etter skader og vil bli nyttige for West Ham.

Nene, som ble hentet til klubben onsdag, må derimot vente på debuten.

- Nene er ikke fysisk klar ennå. Han har så vidt begynt å trene med oss, og det blir 10 dager eller kanskje to uker før han er rede, sa Allardyce på sin pressekonferanse fredag om brasilianeren som kunne hentes utenfor overgangsvinduet fordi han var klubbløs.

- Det er flott å ha en spiller med hans CV. Vi gleder oss til å se ham spille. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.