RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KLAR FOR PL: Bournemouth's Matt Ritchie (midten) og hans lagkamerater er klare for Premier League.
KLAR FOR PL: Bournemouth's Matt Ritchie (midten) og hans lagkamerater er klare for Premier League. Foto: John Walton (Pa Photos)

Bournemouth klar for Premier League

Sist oppdatert:
Aldri spilt på øverste nivå før.

Etter 3-0-seieren over Bolton tirsdag er det bare syltynn teori som kan ta fra overraskelseslaget Bournemouth opprykk fra mesterskapsserien.

Da dommeren blåste i fløyta for å markere kampslutt ble banen raskt fylt opp av jublende supportere, som hadde vært vitne til siste kapittel i et fantastisk eventyr.

Seks år etter at Bournemouth endte på 89.-plass i det engelske ligasystemet er laget klar for Premier League.

Med én runde igjen er laget tre poeng foran Middlesbrough. Men samtidig har de 20 mål bedre målforskjell, noe som betyr at opprykket i praksis er sikret.


Bolton har ingenting å spille for, og ble heller ingen målestokk for opprykksjagende verter tirsdag. Det tok likevel en stund før målene kom, men da var det ingen tvil.

Matt Pugh satte inn det første etter 39 minutter, før Matt Ritchie økte like før pause.

Etter 70 minutter ble Dorian Dervite utvist for Bolton, samtidig som han forårsaket straffespark. Yann Kermorgant misbrukte straffesparket, men like etter sørget Callum Wilson for å sette inn 3-0.

På slutten kunne laget økt ledelsen ytterligere. 3-0 var imidlertid mer enn nok på en kveld hjemmefansen vil huske svært lenge.

Watford er allerede klare for spill i Premier League. Norwich, Middlesbrough og to av Ipswich, Derby, Brentford og Wolverhampton møtes i omspill om siste opprykksplass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere