RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FÅTT SPARKEN: Brendan Rodgers er ferdig som Liverpool-manager.
FÅTT SPARKEN: Brendan Rodgers er ferdig som Liverpool-manager. Foto: Lee Smith (Reuters)

Brendan Rodgers har fått sparken

Sist oppdatert:
Det bekrefter klubben.

Liverpool bekreftet søndag kveld at Brendan Rodgers forlater sin stilling med umiddelbar virkning. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

Rodgers kom til Liverpool i 2012. I 2013/2014-sesongen tok 42-åringen Liverpool til sølv i Premier League, kun to poeng bak Manchester City.

Klubbeierne John W. Henry, Tom Werner og Mike Gordon skriver følgende i en uttalelse på Liverpools hjemmeside.

- Vi ønsker å takke Rodgers for hans bidrag til klubben. Vi vil si våre takk til Brendan Rodgers for det betydelige bidraget han har gjort overfor klubben og uttrykker vår takk for hans harde innsats. Alle har opplevd noen vidunderlige øyeblikk med Brendan som manager og vi er sikre på at han har en lang karriere foran seg som manager, skriver dem, og fortsetter:

- Selv om dette har vært en vanskelig avgjørelse, tror vi at det gir oss de beste mulightene for suksess på banen. Ambisjon og å vinne er i hjertet av det vi ønsker å bidra med til Liverpool og vi tror at dette gir oss de beste mulighetene til å oppnå det.

- Jakten på en ny manager er i gang og vi håper å ha en avgjørelse klar på riktig tidspunkt.

LES OGSÅ: TV 2s ekspert har én stor favoritt til å ta over Liverpool

- Eierne hadde bestemt seg
Ifølge BBC-journalist Ben Smith på Twitter hadde Liverpool-eierne bestemt seg for å sparke nordiren allerede før søndagens Merseyside-derby mot Everton. Til og med seier der hadde ikke vært nok til å beholde jobben, hevder den anerkjente journalisten. Liverpool spilte som kjent 1-1 mot Everton tidligere søndag.

Ben Smith hevder også Rodgers tok nyheten som en mann.

- Jeg blir fortalt at Brendan Rodgers reagerte på en meget verdig måte. Han fikk besøk av Liverpool-direktør Ian Ayre i sitt eget hjem, skriver Smith.

Wenger: - Trist
Ifølge The Times-journalist Oliver Kay på Twitter, reagerte Arsenal-manager Arséne Wenger med skuffelse da han hørte nyheten om Rodgers.

- Trist. Han er en kvalitetsmanager. Han var nærmest å vinne tittelen av alle managerene de har hatt de siste årene, skal Arsenal-manageren ha uttalt.

LES OGSÅ: TV 2s ekspert har én stor favoritt til å ta over Liverpool

Var det riktig å sparke Rodgers? Si din mening under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere