*Nettavisen* Sport.

Britisk storavis slakter Moyes

INGEN SUKSESS: David Moyes har ikke hatt suksess som Manchester United-manager. Foto: Phil Noble (Reuters / NTB scanpix)

Lanserer 31 grunner til hvorfor David Moyes må forlate Manchester United.

26.03.14 20:24

David Moyes overtok managerjobben i Manchester United foran denne sesongen, etter at legendariske sir Alex Ferguson valgte å pensjonere seg.

«The chosen one», som fort ble kallenavnet hans på Old Trafford, har ikke innfridd kravene som stilles til en storklubb som Manchester United.

Dårlig poengfangst
Etter 31 serierunder ligger de regjerende Premier League-mesterne på en meget skuffende 7.-plass, og nå lanserer The Telegraph 31 grunner til hvorfor Moyes må forlate jobben.

Aldri tidligere i Premier League-historien har klubben blitt dårligere enn nummer tre i ligaen, og det ser mest sannsynlig ut til vil bli fasiten etter denne sesongen.

Avisen lister også opp cup-fiaskoene, hvor laget ble slått ut av FA-cupen av Swansea, og Capital One-cupen av Sunderland. Dette er en fiasko, mener avisen.

På samme tid i fjor, hadde klubben spilt 29 seriekamper, og sto med 74 poeng i ligaen. Denne sesongen, etter 31 serierunder, er de 18 poeng bak Chelsea på tabelltopp, og står med fattige 51 poeng.

Aldri tidligere har klubben hatt så få poeng etter 31 serierunder. På dette stadiet har klubben aldri hatt færre enn 60 poeng i Premier League-sammenheng

Klikk på bildet for å forstørre.

THE CHOSEN ONE? Foto: Paul Ellis (Afp / NTB scanpix)


Overvurdert manager?
Videre skriver avisen at United har scoret like mange hjemmemål som Cardiff og Fulham, at laget har tatt færre poeng på hjemmebane enn Norwich og Hull.

Moyes ble lovpriset i sin tid som Everton-manager, for å ha fått mest mulig ut av få ressurser i klubben. Etter at Roberto Martinez overtok managerjobben i liverpoolklubben, har laget tatt nye steg, og laget har tatt vesentlig flere poeng denne sesongen enn gjennomsnittet var under Moyes' tid i klubben.

Moyes har heller ikke hatt noen suksess på overgangsmarkedet etter at han ankom klubben.

Overgangsfiasko
Under overgangsvinduet forrige sommer forsøkte klubben seg på spillere som Cristiano Ronaldo, Cesc Fabregas, Leighton Baines og Ander Herrera, uten at jakten på noen av disse ble vellykket.

Klikk på bildet for å forstørre.

INGEN SUKSESS: Hverken Juan Mata eller Marouane Fellaini har foreløpig vært noen suksess i Manchester United-drakta. Foto: Richard Sellers (Pa Photos / NTB scanpix)


Klubben endte i stedet opp med å hente Marouane Fellaini fra Everton for 27,5 millioner pund, noe som er 4,5 million pund dyrere enn hva klubben måtte ha betalt for ham en uke i forveien.

I januarvinduet hentet Moyes Juan Mata fra Chelsea for godt over 40 millioner pund, noe som også var klubbens dyreste spillerkjøp.

Ingen av disse to har slått til i United-drakta, og kan betraktes som bomkjøp per i dag.

Fortsatt tidlig
Selv om det er for tidlig å dømme Mata som et bomkjøp, kan man fastslå at han ikke har hatt den innvirkningen på laget slik man hadde håpet på. The Telegraph undrer seg i om ikke Jose Mourinho gjorde en genistrek da han valgte å kvitte seg med Mata, og innkassere 42,5 millioner pund for ham.

Det største argumentet for å la Moyes beholde jobben i klubben, er at heller ikke Ferguson var noen suksess i sin første tid som United-manager, skriver avisen.

Her kan du lese hele listen til The Telegraph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag