RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brukte syv sekunder på å straffe Tottenham

UTLIGNET: Det tok Newcastle Uniteds Sammy Ameobi syv sekunder fra avspark i den andre omgangen før han satte ballen kontant i mål.
UTLIGNET: Det tok Newcastle Uniteds Sammy Ameobi syv sekunder fra avspark i den andre omgangen før han satte ballen kontant i mål. Foto: Nigel French (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Newcastle snudde kampen på White Hart Lane.

TOTTENHAM - NEWCASTLE 1-2:

Hjemmelaget gikk opp i føringen tidlig i førsteomgang, etter en heading av Emmanuel Adebayor. Deretter hadde vertene stålkontroll på Alan Pardews mannskap frem til hvilen.

Men etter pausen smalt det fra gjestene.

Først utlignet Sammy Ameobi før ti sekunder var spilt, deretter snudde Ayoze Perez kampen for Newcastle etter en snau time.

Flere mål ble det ikke, dermed måtte Tottenham se gjestene stikke avgårde med alle tre poengene.

- Vi hang ikke helt med i første omgang, men i annen omgang var vi langt bedre. Jeg er så stolt av laget. Dette var et herlig resultat for oss, sa Pardew etter seieren.

En annen som var godt fornøyd etter kampslutt var Ameobi, som klinket til med en rekordrask scoring.

- Jeg sa faktisk til Jack Colback før avspark at han skulle løfte ballen ned mot hjørneflagget, så skulle jeg være der. At vi kom oss ut av nedrykkssonen er herlig, sa Ameobi etter seieren.

Adebayor-heading
Vertene åpnet friskt på eget gress og kom seg til flere muligheter det første kvarteret, men først etter 18 minutter fikk hjemmelaget telling i målprotokollen.

Ryan Mason løftet ballen inn til Adebayor på fem meter. Spissen knuste Paul Dummett i lufta og kunne stange Tottenham i føringen.

Bortelaget hadde lite å stille opp med før pause, men etter hvilen smalt det fra Newcastle.

Under ti sekunder
Bortelaget tok avspark og Jack Colback fikk ballen i beina. Midtbanespilleren sendte i vei en nydelig pasning som traff Sammy Ameobi på løp, og spissen stormet mot Tottenham-målet før han klinket ballen kontant i nota. 

Dermed var utligningen et faktum, kun syv sekunder ut i den andre omgangen.

Etter en sjokkstart av gjestene hadde mange trodd at Spurs ville svare, men slik gikk det ikke. For drøye ti minutter senere smalt det bak Tottenhams sisteskanse igjen.

Innbytter Rémy Cabella fikk ballen ute på venstresiden og vendte innover. Med et flott innlegg fant han Ayoze inne i feltet, og spanjolen headet inn lagets andre for dagen, i sin første kamp fra start .

Tottenham hadde flere muligheter til å komme tilbake i kampen, men maktet ikke å lure flere baller forbi Newcastles sisteskanse. Dermed endte det med 2-1-seier til bortelaget.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere