Buffon latterliggjør Ferguson-avgjørelse

ENORM: Paul Pogba har vært enorm for Juventus denne sesonge, og blir bare bedre og bedre.

ENORM: Paul Pogba har vært enorm for Juventus denne sesonge, og blir bare bedre og bedre. Foto: Marco Bertorello (Afp)

Juventusmålvakten kan ikke fatte at den tidligere Manchester United-manageren lot Paul Pogba forsvinne.

Paul Pogba har lenge blitt ansett som et av verdens største fotballtalenter. De siste årene har han tatt noen virkelig store steg i Juventus, og han blir jaktet av både Real Madrid, Paris Saint-Germain og Chelsea. Summene det er snakk om er enorme, og det er ikke mange som kan begripe at Juventus klarte å sikre seg denne juvelen helt gratis for bare tre år siden.

En av de som latterliggjør måten Manchester United og sir Alex Ferguson mistet sitt aller største talent på er Juventus-målvakt Gianluigi Buffon. Allerede fra første trening av, forstod målvaktlegenden at dette var en kommende stjerne, forteller han Sky Sports.

- Det var bare gått et par treningsøkter da vi forstod hvor god han faktisk var. Det kan ikke ha vært samme spiller som var i Manchester United. Vi tenkte at de måtte få seg nye briller, sier Buffon ifølge Sky Sports.

- Manchester United lot en av verdens beste spillere gå gratis, men det er bare gode nyheter for oss.

Trekker Messi- og Ronaldo-paralleller
Buffon mener han aldri, verken før eller siden, har sett et slikt talent før. Pogba var rett og slett et unikum.

- Jeg har aldri sett noen som har vært så god i den alderen. Han er så sterk, så teknisk begavet og er generelt enormt god. Pogba kan gjøre ting bare Pogba kan gjøre. Det er akkurat som med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. De gjør ting ingen andre gjør, forteller keeperen.

At slike sammenligninger kommer fra en som ser Pogba hver eneste dag, og som har spilt fotball på toppnivå i 20 år, må bety at det er noe sannhet i utsagnene.

Ny verdensrekord
Det ser også ut til at flere lar seg begeistre av den franske midtbanespillerens kvaliteter. Storklubber som Real Madrid og Chelsea regelrett sikler etter 22-åringen, men de skal slite med å få tak i han, tror Buffon.

- Så klart blir han linket til disse storklubbene med mye penger. Men for øyeblikket opplever han drømmene sine her i Juventus.

Skulle Pogba likevel forsvinne, er 41 år gamle Buffon sikker på at Juventus vil sitte igjen med mye penger.

- Dersom noe lag skulle komme til å kjøpe han, er jeg sikker på at de må slå verdensrekorden for en overgang.

Verdens dyreste spiller så langt er Gareth Bale, som gikk fra Tottenham til Real Madrid for 94 millioner euro i 2013, ifølge transfermarkt.com.

Onsdag kveld spiller Juventus mot Real Madrid i semifinalen i Champions League. Paul Pogba er forventet å starte kampen for gjestene, som leder 2-1 fra den første kampen i Italia.

Kampen følger du live hos Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.