Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bundesliga-ekspert: - Å gå fra Mourinho til Wenger kan være avgjørende

DEBUTANTER: Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang debuterte på best mulig vis da Arsenal slo Everton 5-1.
DEBUTANTER: Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang debuterte på best mulig vis da Arsenal slo Everton 5-1. Foto: Tony O'Brien (Reuters)
Sist oppdatert:
Petter Bø Tosterud tror overgangen til Arsenal og Arsene Wenger kan gi Henrikh Mkhitaryan en ny vår.

I Pierre-Emerick Aubameyangs Arsenal-debut, og Mkhitaryans første kamp fra start, valset Arsenal over hjelpeløse Everton-spillere, og delte ut en leksjon i offensiv fotball.

Armeneren havnet ikke på scoringslisten, men så ut som en helt annen spiller enn i store deler av Manchester United-perioden, og armeneren leverte hele tre målgivende pasninger.

Blant annet slo han den målgivende pasningen til sin tidligere Borussia Dortmund-lagkamerat Aubameyang, som enkelt kunne chippe ballen forbi Everton-målvakt Jordan Pickford.

Les også: Mahrez tilbake på trening - skal ønske å spille mot City

- Mourinho var for utålmodig

BUNDESLIGA-EKSPERT: Petter Bø Tosterud.

Eurosports Bundesliga-ekspert Petter Bø Tosterud forteller til Nettavisen at prestasjonene til de to nykommerne ikke kom som et sjokk.

- Jeg var ikke overrasket over at de gjorde det så bra i den første kampen, men jeg må innrømme at jeg var spent på Mkhitaryan etter oppholdet i Manchester United. Du ser at dette er to spillere som har svært gode kvaliteter, og som kjenner hverandre godt, sier Tosterud.

Han legger heller ikke skjul på at han synes Manchester United-trener Jose Mourinho var en stor del av grunnen til at Mkhitaryan ikke lyktes i Manchester United.

- Jeg mener at Mourinho var alt for utålmodig med Mkhitaryan. Det kan virke som han har en litt skjør psyke, og kan trenge et løft når ting ikke går helt som det skal. Det kan virke som om Mourinho ikke var noe flink der, mener Tosterud.

Tålmodig Wenger kan være nøkkelen

Arsene Wenger er kjent for å være tålmodig med spillere, selv når de opplever å bli kritisert av supporterne for dårlige prestasjoner.

Dette har blant annet resultert i at skadeplagede Jack Wilshere har fått en ny vår i Arsenal-laget, og nå er med i diskusjonen om en plass i den engelske VM-troppen.

Tosterud tror at denne tilliten kan vise seg å være nyttig for Mkhitaryan, som nylig kommer fra en klubb hvor han i store perioder satt på benken eller var utelatt fra troppen.

- Mkhitaryan har nettopp vært langt nede i en bølgedal, men i Arsenal så det ut som han koste seg fra første spark på ballen. Wenger pleier å gi tillit til spillere, så det kan passe han svært godt. Jeg tror overgangen fra Mourinho til Wenger kan være avgjørende.

- Han startet jo veldig bra denne sesongen, før han ble vraket helt ut av det blå, hva skjedde?

- Det er litt merkelig det der, men det kan virke som Mourinho har en tendens til å gi opp spillere. Det viste han i Chelsea og Real Madrid også. Plutselig peker han ut spillere, og ønsker å erstatte dem, så det kan virke som han ønsket seg Alexis Sanchez ganske tidlig, sier Tosterud.

Les også: Wenger før nabofeiden: - Våre spisser er også i europeisk toppklasse

Tror på Aubameyang-suksess

Aubameyang er i motsetning til Mkhitaryan et uskrevet blad i Premier League. Den gabonske angrepsspilleren har imidlertid et imponerende målsnitt i Dortmund, med 98 scoringer på 144 Bundesliga-kamper.

Tosterud tror at 28-åringen har det som skal til for å lykkes også i Premier League, og spesielt tilretteleggerne kan vise seg å være nøkkelen til suksess.

SUKSESS: Tosterud har stor tro på Aubameyang i Arsenal.

- Han var ingen ferdig superspiss da han kom til Dortmund, men de ga han tid, og nå har han utviklet målscorer-genet sitt noe ekstremt. Han har faktisk scoret alle målene sine i Bundesliga innenfor 16-meteren utenom ett. I tillegg til Mkhitaryan får han nå også (Mesut) Özil som er en fantastisk playmaker, til å assistere han, mener Tosterud.

- Risiko for disiplinærproblemer

Aubameyang slet til tider med disiplinen i Dortmund, og senest i januar skal han ha unnlatt å møte til et spillermøte.

Tosterud mener det kan være en risiko for at det samme kan skje i Arsenal. Eksperten tror imidlertid ikke det skjer med det første.

- Dortmund var en klubb med problemer, hvor de stadig mistet spillerne sine, og det har vært mye utskiftninger også på trenersiden. Aubameyang var nok misfornøyd i Dortmund, men i Arsenal er han kjempefornøyd. På langt sikt er det selvfølgelig en risiko for problemer, men på kort sikt tror jeg at hans humør og karakter kan være positivt for spillergruppen, sier Tosterud.

Lørdag klokken 13.30 er Tottenham vertene når Arsenal tar turen til Wembley stadion. Kampen kan du følge her på Nettavisens live-sider.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!