RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cardiff-ekspert: - Bygg hele laget rundt ham

IMPONERER: Mats Møller Dæhli sammenlignes med en tidligere Cardiff-helt.
IMPONERER: Mats Møller Dæhli sammenlignes med en tidligere Cardiff-helt. Foto: David Davies (Pa Photos / NTB scanoix)
Sist oppdatert:
Mats Møller Dæhli skrytes opp i skyene.

Scott Johnsons har vært Cardiff-fan hele sitt liv, og er forfatteren bak boken om fotballklubben, «The blues are up».

I en spalte i WalesOnline onsdag, hyller Cardiff-eksperten klubbens unge, norske tilskudd.

- Tillitten til Ole Gunnar Solskjær har begynt å forsvinne, med det skal han ha, «the baby faced assassin», han gjorde en genistrek ved å hente inn den nye «baby faced assassin», Mats Møller Dæhli. Han er det største talentet klubben har sett siden Aaron Ramsey, skriver Johnson.

Ramsey spilte i Cardiff fra 2006 før han ble hentet til Arsenal i 2008. 23-åringen har storspilt for Gunners denne sesongen, og i mars skrev han under på en forlengelse med klubben.

- Akkurat det Cardiff trenger
Dæhli, som ble hentet fra Molde i januar, har imponert med sitt overblikk og sin teknikk i de kampene han har kommet inn, og Cardiff-fansen har tryglet Solskjær om å la unggutten få spille fra start. I helgen fikk de endelig som de ville, da den walisiske klubben møtte Crystal Palace.

- Når han har vært på banen, har han bidratt til å skape engasjement og optimisme, som det ellers har vært lite av denne sesongen. I motsetning til resten av Cardiff-spillerne, er Dæhli uredd, skriver Johnson videre om den norske 19-åringen.

- Han spiller uten å vise tegn til byrden av presset, og det er akkurat det Cardiff desperat trenger.

Til tross for at Dæhli spilte bra i sin første kamp fra start i Premier League, tapte Cardiff den viktige hjemmematchen mot Palace 3-0, og har nå seks poeng opp til trygg plass, med fem runder igjen å spille.

- Cardiff har manglet kreativitet store deler av sesongen, men med Dæhli har de en spiller de kan bygge laget rundt, uansett om det er i Premier League eller The Championship.

- Bør bygge laget rundt han
Dæhlis talent ble oppdaget tidlig, og allerede som 17-åring skrev han under en proffkontrakt med Manchester United. I 2012 fikk nordmannen den prestisjetunge prisen «Årets akademispiller», i konkurranse med spillere som Adnan Januzaj. 

Året etter forlot han Old Trafford for å spille for Solskjær og Molde i Tippeligaen.

Da det ble klart at den pasningssterke midtbanespilleren ville bli med Solskjær fra Molde til Cardiff, skal United ha prøvd å sikre seg nordmannen gjennom en tilbakekjøpsklausul i kontrakten, men Dæhlie takket nei til den engelske gigantklubben for å kunne spille for United-legenden.

- Er det rart United har de problemene de har denne sesongen, når de lar spillere som Dæhli og Paul Pogba gå for praktisk talt ingenting, og bruker enorme summer på å erstatte dem? Deres tap er helt klart Cardiffs gevinst, mener Johnson.

Nå håper bare Cardiff-supporteren at Dæhli ikke gjør som Ramsey, og forsvinner til en storklubb så fort han får sjansen.

- Ramsey dro til Arsenal for å oppfylle sitt potensial, men forhåpentligvis kan Dæhli blomstre her i Wales.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere