Carragher: - Chelsea må stille seg selv et spørmål

KONTROVERSIELL: Diego Costa skaper overskrifter gang på gang. Her får han gult kort av Mike Dean sekunder før han fremprovoserte Gabriels røde kort.

KONTROVERSIELL: Diego Costa skaper overskrifter gang på gang. Her får han gult kort av Mike Dean sekunder før han fremprovoserte Gabriels røde kort. Foto: John Sibley (Reuters)

Liverpool-legenden mener Chelsea må ta en avgjørelse angående Diego Costa.

26.09.15 10:35

Chelsea-spissen Diego Costa fikk tre kampers karantene for å ha slått Arsenal-forsvareren Laurent Koscielny sist helg.

Episoden føyer seg inn i rekken av utenomsportslige hendelser som har fått den spanske landslagsspissen i trøbbel.

Klikk på bildet for å forstørre.

KLAR TALE: Jamie Carragher mener Chelsea må spørre seg om klubben virkelig tjener på å ha Diego Costa i klubben. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

- Er det verdt det?
Liverpool-legenden Jamie Carragher mener nå at Chelsea må spørre seg om det virkelig er verdt bryet.

- Det er et spørsmål alle managere må spørre seg når spillere havner i trøbbel. Noen individer, som Eric Cantona og Luis Suarez, er verdt så mye for laget at de blir behandlet annerledes, skriver Carragher i sin Daily Mail-spalte.

37-åringen mener Sir Alex Ferguson og Brendan Rodgers måtte akseptere de nevnte spillernes kontroverser fordi de leverte varene på banen.

- Diego Costas oppførsel mot Arsenal førte ham og José Mourinho inn i overskriftene nok en gang, og du kan ikke annet enn å tenke at det kommer et punkt der Chelsea spør seg om det er verdt det, skriver Carragher.

- Mer opptatt av å slåss
Den tidligere Liverpool-spilleren skriver videre at han personlig mener Costa nå nærmer seg et punkt der det ikke er verdt bryet for klubben.

- Han er den viktigste spissen for et av de beste lagene i Europa, så han kommer selvsagt til å få sjanser til å score mål. Hans 20 mål på 37 kamper i løpet av de første 12 månedene var bra, men han er ikke rask og han kommer ikke til å drible seg forbi deg.

- Det jeg finner vanskeligst å skjønne med ham, er hvorfor han virker mer opptatt av å slåss med hver forsvarsspiller han møter, framfør å score mål.

Carragher forstår hva José Mourinho mener når han sier Diego Costa er best når han er aggressiv, men er ikke enig i at det var lurt å fremprovosere et rødt kort for Gabriel.

- Ja, han hjalp Chelsea til en viktig trepoenger, men se på det større bildet. Var det verdt en tre kampers karantene og den negative omtalen av ham og klubben? spør Carragher.

Suarez-sammenligning
Den tidligere midtstopperen kjenner seg godt igjen i hvordan det er å spille med noen som er bryet verdt.

- Suarez trengte aldri å bli fortalt når han hadde gjort noe galt, men man måtte bare akseptere handlingene hans fordi vi visste hva han kunne gjøre i en kamp.

Carragher mener imidlertid at Costa er langt fra like viktig for Chelsea, og trekker fram Eden Hazard, John Terry og Nemanja Matic som viktigere bidragsytere til seriegullet i fjor.

Chelsea møter Newcastle på bortebane lørdag, og kampen kan følges i vårt livesystem fra 18.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.