Carragher: - Premier League langt fra den beste ligaen

KLAR TALE: Selv om Premier League er den rikeste ligaen i verden, er det mer å jobbe med når det gjelder nivået, mener Jamie Carragher.

KLAR TALE: Selv om Premier League er den rikeste ligaen i verden, er det mer å jobbe med når det gjelder nivået, mener Jamie Carragher. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

Den tidligere Liverpool-spilleren tar et oppgjør med klubbene.

- Med tanke på at Premier League nettopp solgte rettighetene for en astronomisk sum, ville det vært enkelt å vi si at at det er den beste ligaen i verden. Men er den egentlig det? På dette tidspunktet, må jeg si nei, skriver Jamie Carragher i sin spalte i Daily Mail lørdag.

Den tidligere Liverpool-spilleren mener Premier League er det beste produktet og drar fram den fartsfylte kampen mellom Liverpool og Totteham nylig som et eksempel, men i ren kvalitet mener han det finnes bedre ligaer.

- Med de enorme summene som kommer inn, burde lagene våre være de beste i Europa. En gang, ikke så langt fram i tid, vil noen klubber være i en posisjon hvor de ikke bare kan være med i en budkrig med Real Madrid og Barcelona, men også by over dem.

SATS EUROPA LEAGUE: Jamie Carragher mener innsatsen i Europa League er en klar indikator på hvor godt laget ditt er. Foto: Martin Busk (Nettavisen)

- Vinn Europa League!
Carragher mener imidlertid at for øyeblikket har ikke engelske klubber styrken eller bredden andre ligaer på kontinentet kan skilte med. Han mener engelske lag må begynne å vise styrke i europacupene og spesielt i Europa League.

- I Europa League bør vi i alle fall vise vår tilstedeværelse. Turneringen blir kritisert, men jeg mener det er en virkelig indikator på hvor sterk ligaen din er. De engelske lagenes innsats de siste årene har vært forferdelig, skriver Carragher.

Liverpool-legendens uttalelser støttes av tallenes klare tale. Bare Liverpool og Chelsea har vunnet turneringen, mens spanske lag har i samme periode vunnet den seks ganger og hatt tre finalister.

Selv om veien synes "åpen" for engelske lag til å lykkes i Champions League, har Carragher sine tvil her også.

- Med Borussia Dortmund i bunnstriden i Bundesliga ser Bayern ut som eneste tyske lag som kan vinne Champions League. Når trusselen fra Italia og Frankrike heller ikke synes for stor, burde banen være klar, men bare Chelsea ser kapable ut til å gå hele veien, mener 37-åringen.

Svak rekruttering
Carragher mener alt kan brytes ned til hvordan klubbene bruker rikdommen sin.

- Det er en av mine store bekymringer: Rekrutteringen. Bare Chelsea har kjøpt godt den siste tiden. Kan Liverpool, Tottenham eller Manchester United si det samme? Det er for lett for disse klubbene å si at "vi har penger" i stedet for å gjøre grundig nok speiding og research.

Sky-eksperten understreker at han gjerne vil se spillere som Diego Costa, Alexis Sanchez, Angel Di Maria og gjerne også Marco Reus og Paul Pogba i Premier League. Det han bekymrer seg for er spillere som kommer til Premier League og blir belønnet uten å gjøre særlig mye, mens de blokkerer utviklingen av lokale talenter.

- Klubbene kan ikke gå i den fella at de tenker suksessen kommer bare de kaster nok penger rundt seg.

Les hele Jamie Carraghers innlegg her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag