RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UNITED: Jose Mourinho kan være på vei til Manchester United.
UNITED: Jose Mourinho kan være på vei til Manchester United. Foto: Peter Nicholls (Reuters)

Carragher advarer mot Mourinho: - Virker desperat

Jamie Carragher tror ikke José Mourinho er rett mann til å ta over etter Louis van Gaal.

Etter Manchester Uniteds svake form, går det mye rykter om at Louis van Gaal snart er ferdig som manager i klubben. På vei inn kobles navn som Pep Guardiola, Ryan Giggs og José Mourinho. Sistnevnte virker til å være favoritt til å overta styringen på Old Trafford. Det får Jamie Carragher til å stusse.

Den tidligere Liverpool-legenden synes ikke det er Manchester United verdig å ansette en manager som Mourinho.

- Dersom Mourinho er mannen de ender opp med, synes jeg det viser hvilken frykt man har i Manchester United for at andre klubber skal dra fra dem, mener Sky-eksperten ifølge Daily Mail.

For dersom Pep Guardiola ender opp i Manchester City, Arsenal fortsetter å vise storform, Guus Hiddink får til tingene sine i Chelsea og Jürgen Klopp får fart på Liverpool, ligger muligens Manchester United litt i bakleksa. Det bør likevel ikke være god nok grunn til å ansette Mourinho, ytrer den tidligere forsvarspilleren.

- Da vil de bare droppe noen av prinsippene i klubben, som har blitt opparbeidet over lang tid. De vil bare virke desperate etter trofeer, sier han.

- Passer ikke inn

For klubben Manchester United handler så klart om å vinne trofeer. Men det handler også om å få fram unge spillere, spille offensiv fotball og å underholde. Da er ikke portugiseren noen god match.

- Er José Mourinho perfekt for Manchester United? Jeg vil si nei. Og grunnen til det er enkel. Over de siste 50-60 årene har Manchester United handlet om å vinne trofeer, og der er Jose perfekt. Men klubben handler også om å slippe til unge spillere gjennom akademiet. Er han rett mann da? Nei, mener Carragher.

SKEPTISK: Jamie Carragher synes ikke José Mourinho passer inn i Manchester United.

- Og å spille attraktiv fotball, gå inn for å overbevise i hver eneste kamp? Han passer ikke inn der heller, legger Sky-eksperten til.

- 85 prosent vil ha bort van Gaal

Også The Times skriver om Mourinho tirsdag. Avisen hevder Manchester United har hatt samtaler med manageren, for å høre hva Mourinho tenker om en eventuel managerjobb. Dette skal ha skjedd under 24 timer etter at Mourinho fikk fyken i Chelsea.

I spørreundersøkelser utført av United We Stand, viser det seg at 85 prosent av Manchester United-fansen ønsker at Louis van Gaal sparkes. Hele 61 prosent ønsker også at Mourinho tar over.

Uventet problem

Men det kan likevel ha dukket opp et uventet problem i Manchester United-leiren. Avisen kan nemlig fortelle om et meget godt forhold mellom Louis van Gaal og styreformann i klubben, Ed Woodward. De to herrene, sammen med sine koner, er nemlig blitt gode venner, og spiser jevnlig middag og går på andre sosiale eventer sammen.

Styret i klubben er også skeptiske til å sparke nok en manager. Det strider nemlig mot klubbens regime å kvitte seg med to managere på to år.

Manchester Uniteds neste kamp er på Boxing Day, 26. desember, mot Stoke. Klubben ligger på femteplass i Premier League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere