RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Carragher knallhardt ut mot spillerutviklingen i England

Jamie Carragher etterlyser større konkurranse på det engelske landslaget. FOTO: NTB scanpix
Jamie Carragher etterlyser større konkurranse på det engelske landslaget. FOTO: NTB scanpix Foto: Paul Ellis (Afp)
- Finnes det noe konkurranse i det hele tatt for de unge spillerne? Spør den tidligere Liverpool-spilleren.

508 kamper for Liverpool. 38 kamper for England. Det er tallene Jamie Carragher kan vise til fra sin proffkarriere.

Etter at Tottenham-spiller Dele Alli og Liverpools nye spiller Danny Ings ble innkalt i siste landslagstropp er Liverpool-legenden, som nå er ekspert hos Sky Sports, bekymret for konkurransen på den engelske landslaget, skriver spilleren hos Daily Mail.

- Jeg ble kalt inn på landslaget for første gang i april 1999, men fikk ikke min første start før august 2001. Innen den tid hadde jeg spilt 170 kamper for Liverpool og vunnet tre trofeer, skriver Carragher.

Alli har startet tre kamper i Premier League og har to kamper for U 21-laget til England. Tottenham-spilleren ble byttet ut etter 45 minutter i U 21-kampen mot Norge etter å ha blitt herjet med av spesielt Martin Ødegaard for bare noen uker siden.

Carragher mener det ikke som kritikk av hverken Ings eller Alli, men han ser på bekymring at det er alt som skal til for å bli tatt ut på A-landslaget.

- Ikke ta dette som kritikk av noen av spillerne - de er gode spillere som har stort potensial og har startet sesongen godt, men har de i det hele tatt konkurranse? Hva er alternativene? Spør Carragher som et slags svar på eget spørsmål til hvorfor de ble tatt ut i troppen.

Han uttrykker også bekymring for at bare elleve engelske spillere var på banen under forrige Champions League-runde.

- I en periode hadde England vanvittig med konkurranse i laget. Du hadde spisser som Les Ferdinand og Andy Cole, to av Premier Leagues beste spisser, men som ikke spilte fast for England. Ferdinand endte på 17 kamper og Cole med 15. Hadde de spilte i dag hadde de vært garantert 70-80 kamper. Jeg spilte to Champions League-finaler på tre år, men klarte fortsatt ikke å sikre fast plass for England. Hvorfor? Fordi John Terry og Rio Ferdinand stod i veien. For å spille for England måtte du være best av de beste, fortsetter Carragher.

Steven Gerrard og Jamie Carragher med Champions League-trofeet etter å ha slått AC Milan i finalen. FOTO: NTB scanpix

Carragher påpeker også at kun 60 engelske spillere spilte Premier League-fotball sist runde og gir noe av skylda på kjøpet av utenlandske spillere.

- Se på Newcastle for eksempel. Siden sommeren 2012 har de handlet inn 24 spillere, men bare to av dem kom til klubben med Premier League-erfaring, og bare èn, Jack Colback, var engelsk. I sommer brukte de 50 millioner pund på spillere som Georginio Wijnaldum og Aleksandar Mitrovic, men se på resultatet - kunne ikke engelske spillere fra Championship ha gjort det bedre? Undrer «Carra».

På en annen side, så har ikke «Three Lions» vunnet et trofe siden VM-gull i 1966 og var under Carraghers periode på landslaget fryktelig dårlige i mesterskap.

Nå er England allerede klare for EM i 2016 i Frankrike med to kamper igjen etter imponerende full pott på åtte kamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere