*Nettavisen* Sport.

Carragher raser mot Sterling-oppslag

NY AVTALE? Raheem Sterling rapporteres å være avventende til å forlenge med Liverpool. Foto: Bogdan Maran (AP / NTB scanpix)

- Ikke dette Liverpool trengte nå.

04.10.14 15:23

De siste ukene har vært tunge for Liverpool både i hjemlig serie og ute i Europa.

0-1-tapet for Basel i Champions League bare forsterket den dårlige trenden med kun ett poeng på de siste tre Premier League-rundene.

Et av lyspunktene i sesongen har likevel vært at Raheem Sterling (19), som én av få på laget, har fortsatt det gode spillet som ble vist forrige sesong.

Lørdag venter West Bromwich på Anfield, et oppgjør som blir svært viktig for rødtrøyene. Liverpool vil gjerne hevde seg langt høyere enn 13.-plassen de nå har på tabellen.

Fredag morgen våknet den tidligere Liverpool-bautaen Jamie Carragher til avisoverskrifter om at klubben måtte kjempe for å beholde Sterling. Det gjorde ham forbannet.

- En kjempefeil

«Det var ikke dette Liverpool trengte før en kamp som er enormt viktig for klubben. En skal ikke undervurdere betydningen av kampen mot West Brom. Hvis Liverpool mislykkes med å vinne igjen, så blir landslagspausen et mareritt og humøret i laget verre», skriver Carragher i Daily Mail.

Eks-midtstopperen understreker at han ikke har noe imot journalisten i samme avis, som skrev om Liverpools kamp for å beholde juvelen. Han ønsker heller ikke å kritisere spillerens agent, som selvsagt jobber for at Sterling skal få en avtale som er best mulig.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

KRITISK: Jamie Carragher. Foto: Martin Busk (Nettavisen)


«Grunnen til at jeg ble rasende var timingen på denne artikkelen. Personen som har sagt at Sterling ikke ville stresse med å forlenge med Liverpool har gjort en kjempefeil», poengterer Carragher, og fortsetter:

«Hvis noen hadde skrevet en slik artikkel om meg i løpet av karrieren min, enten det var dagen før en kamp eller ikke, så hadde vi ikke hatt mer kontakt. Agenten min ville absolutt ikke ha gjort noe sånt, og jeg ville aldri tillatt det, uansett om han hadde ønsket det».

Carragher mener det er naturlig at en arbeidstaker ønsker seg høyere lønn. Likevel påpeker han at han aldri forsøkte å presse Liverpool eller be om ny kontrakt. Dette fordi klubben var kjent for å belønne dem som utviklet seg raskere enn forutsett.

«Det gjør Liverpool fortsatt. Den nye avtalen til Daniel Sturridge er et bevis på det», mener 36-åringen.

- Burde avkreftet

Videre skriver Carragher at han ville følt seg veldig utilpass med å møte manageren etter et slikt oppslag i mediene. Han mener Sterling er voksen nok til å hindre slike avisoppslag rett før viktige kamper, rett og slett ved avkrefte at han er avventende til å skrive under på en ny kontrakt.

Carragher mener det aldri er gode tidspunkter for en spiller å avsløre at man er usikker på framtida i klubben, men at det blir spesielt ille når det går dårlig sportslig.

Da er problemer med en stjernespiller det siste en supporter vil lese om, og diskusjoner om lønn legger igjen et inntrykk av at pengene er viktigere enn fotball, fortsetter han.

«Unge spillere bør konsentrere seg om å spille kamper, og ikke bli distrahert av det som foregår utenfor fotballbanen. Derfor var det gledelig å se at en annen ung stjerne på andre siden av Stanley Park signerte en ny kontrakt i sommer, uten oppstuss og akkurat slik det bør være,» tilføyer Carragher, og sikter til Evertons Ross Barkley.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag