RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cellino sier han er villig til å selge Leeds United til fansen

VIL SELGE? Massimo Cellino sier han er villig til å selge Leeds United til fansen.
VIL SELGE? Massimo Cellino sier han er villig til å selge Leeds United til fansen. Foto: Daniel Hambury (Pa Photos)
Sist oppdatert:
Sagaen om Leeds United fortsetter.

Leeds United-fansen har hatt noen tøffe år med diverse eiere, managere og skuffende prestasjoner på banen. Nå kan det imidlertid være lys i tunnelen for de trofaste supporterne.

Styreformann og eier Massimo Cellino sier nemlig til BBC at han er villig til å selge Leeds United til «Leeds Fans United» slik at de blir majoritetsaksjonærer i klubben.

- Hvis fansen ønsker å kjøpe Leeds og er villig til å ta vare på klubben, så er jeg villig til å selge, sier italieneren.

Eier 75 prosent

Cellino kjøpte 75 prosent av aksjene i Leeds fra GFH Capital i starten av 2014, uten at det ga klubben noe løft. Laget har siden 2010 vært å finne i Championship.

Supporterne hadde håpet at Cellino skulle hjelpe de hvitkledde tilbake til Premier Leahue, men så langt har det meste dreid seg om nedturer og hyppig skifte av managere under italienerens tid i kluben.

Tidligere denne måneden fikk Uwe Rösler (46) sparken av Cellino etter kun fem måneder som Leeds-manager. Tyskeren ble den femte manageren som mistet jobben siden italieneren kjøpte klubben.

- Flau og trist

Nå har Steve Evans tatt over sjefsstolen uten at resultatene har blitt noe bedre av den grunn. Torsdag ble det 2-0-tap hjemme mot Blackburn, noe som resulterte i at kritikken haglet mot Cellino på Elland Road.

Italieneren legger ikke skjul på at han har mislykkes i Leeds.

- Jeg er flau og trist. Min drøm var å gjøre mitt beste, men jeg har ikke fått til noen ting, sier Cellino.

Enig med Cellino

Nå skal altså italieneren være villig til å selge klubben, men har foreløpig ikke sagt hva han vil kreve for aksjene.

Leeds Fans United skriver imidlertid på Twitter fredag kveld at de har blitt enig med Cellino om kjøp av en majoritetsandel av klubben.

Etter torsdagens 2-0-tap ligger Leeds på en skuffende 18. plass i Championship med 13 poeng. Det er kun tre poeng foran Charlton som ligger under nedrykksstreken.

Leeds møter Cardiff hjemme i neste seriekamp førstkommende tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere