Chelsea har et komplett lag, men må se etter én ting i sommer

FORSVARSSJEFENE: Gary Cahill (f.v), John Terry og Branislav Ivanovic skal ha mye av æren for at Chelsea mest sannsynlig vinner Premier League denne sesongen.

FORSVARSSJEFENE: Gary Cahill (f.v), John Terry og Branislav Ivanovic skal ha mye av æren for at Chelsea mest sannsynlig vinner Premier League denne sesongen. Foto: Rui Vieira (Ap)

Og det er kanskje det vanskeligste for Jose Mourinho.

29.04.15 15:17

Onsdag kveld tar Leicester imot Chelsea på King Power Stadium. Begge lag har mye å spille for, når Chelsea snart kan krones som ligamester.

For hjemmelaget er det viktig å plukke godt med poeng de siste rundene for å sikre ny kontrakt i Englands øverste divisjon. Laget har fire strake seire og er i god form, mens for Chelsea trenger de kun fem poeng til for å sikre ligatittelen.

Trenger forsterkninger, men hvor?
Forrige sommer fikk Mourinho skryt for hvordan han forsterket laget sitt. Diego Costa, Cesc Fabregas, Filipe Luis og Loic Remy kom tidlig inn portene på Stamford Bridge. Portugiseren forsterket raskt der han mente laget trengte en forbedring.

I år kan det bli vanskeligere, tror Kasper Wikestad. Han jobber som fotballkommentator for TV 2s Premier League-sendinger og følger engelsk fotball tett.

- Det er alltid en fare å skulle forsterke et vinnerlag. Det har Manchester City merket de siste årene. Selv om de har et komplett lag i år, så er ikke det godt nok neste år. Det ligger i fotballens natur, så jeg tror de kommer til å forsterke laget i sommer og kanskje det kommer noen utskiftninger, sier Wikestad til Nettavisen.

Med verdensstjerner i alle ledd blir det vanskelig for Mourinho å plukke ut hvor de eventuelle utskiftningene skal skje.

FAVORITTER: Kasper Wikestad hadde Chelsea som favoritt foran sesongen. Til onsdag kan de ta et langt steg mot tittelen. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Slik det er nå, er det ingen plasser hvor de trenger nye fjes. De har et komplett lag, men det er alltid lurt å rydde litt opp. Ser man på Manchester United under sir Alex Ferguson, så bevarte han alltid sulten i spillergruppa. Det var kanskje hans aller største styrke, og det er nok den største utfordringen til Mourinho og Chelsea etter denne sesongen, sier Wikstad.

Og utdyper:

- Det er ingen spesielle posisjoner som jeg mener de bør forsterke, siden de er allerede ekstremt godt forspent. Men det er det å fornye seg og bli enda bedre neste sesong som blir fokuset deres i sommer.

Ledet fra dag en
Jose Mourinhos menn har ligget på topp siden første serierunde, og etter Manchester City sin kollaps for et par måneder tilbake har ingen lag greid å tukte de blå fra Stamford Bridge.

Det syns ikke Wikestad er veldig overraskende.

- Nei, for meg var Chelsea de store favorittene før sesongen, og de har innfridd. Så jeg vil ikke si det er overraskende, sier Wikestad.

Arsenal er i skrivende stund den eneste klubben som har en matematisk sjanse til å ta igjen Chelsea, men med ti poeng bak med fem kamper igjen virker det usannsynlig.

- Det er ikke uvanlig at ligaen blir avgjort fire-fem runder før slutt, så man kan ikke si at de har hatt et uvanlig stort forsprang. Men de har hatt ekstremt god kontroll på det som har skjedd denne sesongen, og de har ledet fra start til slutt. Det er veldig imponerende, sier Wikestad.

Ligner tidligere mesterlag
Chelsea har i skrivende stund 77 poeng med fem kamper igjen å spille. Vinner laget de resterende kampene vil laget ende på 92 poeng. Det er har ingen lag greid å oppnå siden Chelsea greide det tilbake i 2004/05-sesongen.

Det var første sesongen til Jose Mourinho som Chelsea-manager, og den sesongen tapte laget kun en kamp.

Saken fortsetter under bildet.

Jose Mourinho må forsterke laget til sommeren, mener fotballekspert. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

- De har ikke vært uslåelige, men de har definitivt vært imponerende. Slik de har prestert i ligaen kan man sammenligne dem med tidligere årganger. Det er ikke tilfeldig at Chelsea vinner ligaen i år, for de har vært best frem til nå, sier fotballkommentatoren.

- Hvorfor har Chelsea vært så gode i år?

- De har veldig mange gode spillere. De har et veldig balansert lag, og de har de rette spillerne i de rette posisjonene. Jose Mourinho er en mann som vet hva som må til for å vinne fotballkamper og troféer.

Vinner Chelsea onsdag kveld, kan de sikre gullet hjemme mot Crystal Palace på søndag formiddag. Det vil bli Jose Mourinhos tredje Premier League-tittel med klubben.

For Leicester sin del vil tre poeng bety utrolig mye i kampen om å beholde plassen. Laget ligger ett poeng over nedrykksstreken, og har fire hjemmekamper på de siste fem i ligaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag