RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Chelsea-profil: - Vi må våkne!

SLITER: Chelsea og Branislav Ivanovic.
SLITER: Chelsea og Branislav Ivanovic. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Mener onsdagens mesterligakamp blir som en finale.

Chelsea-forsvarer Branislav Ivanovic tror en seier i mesterligaåpningen mot Maccabi Tel-Aviv er alt laget trenger for å få skuta på rett kjøl.

Chelsea har fått en fryktelig svak start på årets ligasesong, den svakeste av en regjerende Premier League-mester noen gang. Fire poeng på fem kamper er uhyggelig magert for José Mourinhos stjernetunge mannskap.

Tirsdag får de blå det som kan bli et kjærkomment avbrekk fra seriespillet når israelske Maccabi Tel-Aviv er motstander i første kamp i mesterligaens gruppespill. Forsvarsspiller Ivanovic legger ikke skjul på at laget sårt trenger en opptur.

- Vi trenger én stor seier for å komme på rett kjøl. Vi spiller ikke så dårlig som resultatene skulle tilsi, men vi må våkne, sier serberen.

- I øyeblikket blir vi fryktelig hardt straffet for alle feilene som gjøres, tilføyer han.

Vil gjøre som RBK

Lørdagens ligamøte med Everton ble en ny gedigen nedtur. 1-3-tapet innebar i klartekst at Chelsea har bak seg klubbens verste ligastart siden 1986.

- Den eneste måten vi kan snu dette på, er å jobbe hardt og å være klare for neste kamp. Vi må spille som om den var en finale, sier Ivanovic.

Maccabi Tel-Aviv er tilsynelatende det svakeste laget i mesterligaens gruppe G. Alt annet enn en komfortabel Chelsea-seier onsdag vil være en gedigen overraskelse. Kampen på Stamford Bridge kan i så måte være en gyllen mulighet til å spille på seg selvtillit for Mourinhos mannskap.

Spørsmålet er bare om portugiseren nå vil hjemsøkes av spøkelsene fra sine første periode som trener i London-klubben. I 2007 var Rosenborg motstander i første kamp i mesterligaen etter en tung start på sesongen.

Den kampen endte 1-1, etter at Miika Koppinen hadde sendt gjestene i ledelsen etter et frispark fra Marek Sapara. Ukrainske Andrej Sjevtsjenko utlignet for hjemmelaget og sikret et poeng for et Chelsea skuffende

Tror på overraskelse

Kan Maccabi Tel-Aviv gjøre det samme som Rosenborg? Trener Slavisa Jokanovic, som for øvrig er tidligere Chelsea-spiller (2000-2002), tror det er mulig å overraske.

- Jeg så tapene deres mot Everton og Crystal Palace. Det er sjokkerende å se Chelsea starte sesongen på denne måten, sier han.

- Vi kommer ikke til London som turister som skal på shopping. Vi skal kjempe og prøve å skape en ny sensasjon, tilføyer han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere