*Nettavisen* Sport.

Chelsea slo Arsenal i femmålsthrilleren

NÆR POENG: Unai Emery og hans Arsenal lå under 0-2 mot Chelsea, men holdt på å sikre et utrolig comeback. Et sent Alonso-mål sikret imidlertid seieren for vertene. Foto: Alastair Grant (AP)

Unai Emery ble hånet av Chelsea-fansen. Hevnen ble bare nesten søt.

18.08.18 22:16

CHELSEA - ARSENAL 3-2:

To lag med nye managere siden sist sesong møttes på Stamford Bridge lørdag kveld.

Mens Maurizio Sarri og Chelsea fikk en drømmestart sist helg, med 3-0-seier i borteoppgjøret mot Huddersfield, ble det vanskeligere for Unai Emery og Arsenal - som hjemme på Emirates Stadium gikk på et 0-2-tap for Manchester City.

Og lørdag fikk ikke Arsenal det mye enklere mot et Chelsea-lag som viste at de for alvor vil utfordre de andre topplagene i kampen om Premier League-tittelen denne sesongen.

Etter en pangstart på kampen for vertene, med to mål før 20 minutter var passert, kom riktignok Arsenal tilbake med et herlig comeback før pause, og sørget for 2-2 da lagene tok en hvil i garderoben.

Men ni minutter før slutt sørget Marcos Alonso for at alle de tre poengene ble værende igjen i Chelsea, mens Arsenal står uten poeng etter sine to første kamper.

- Mye å ta tak i

Den svenske journalisten Johanna Frändén, som gjestet TV 2s Premier League-studio på lørdag, mener Emery har mye å jobbe med for å få Arsenal-skuta på rett kjøl.

- Fem baklengsmål på to kamper. Det er vanskelige motstandere, så klart. Men når han ser på tabellen nå, er det null poeng og seks poeng opp til de som Arsenal i hvert fall tenker de skal kjempe med om en topp fire-plass. Det er ikke noen morsom start, sier hun om Arsenals nye manager.

- Selv om det er en del bra framover i dag, er det mye å ta tak i bakover. De henger ikke med. Petr Cech gjør jo en ganske bra kamp, selv om han slipper inn tre mål. Han gjør flere fine redninger. Men det er to-tre spørsmålstegn rundt forsvarslinjen i dag. De var ikke helt forberedt på offensiven fra Chelsea, mener hun.

- Fortjent seier

Chelseas Eden Hazard startet kampen på benken, men fikk spille den siste halvtimen. Belgieren var sent tilbake i Chelsea-troppen etter Belgias VM-bronse, men legger ikke skjul på at han ønsker å bidra mer på banen.

- Det er bedre å være på banen enn å følge med fra benken, men guttene spilte bra, så jeg er bare glad for at vi vant, sier Hazard etter kampen, ifølge BBC.

Matchvinner Marcos Alonso mener vertenes trepoenger var fortjent.

- Den første omgangen var delt. Vi dominerte til å begynne med, så mistet vi litt av rommet. De spilte bedre mot slutten, men i andre omgang var vi det beste laget. Det er tre fortjente poeng, sier venstrebacken.

- Praktfullt angrep

Underholdningen på Stamford Bridge startet for alvor etter ni minutter.

Jorginho var arkitekten da han spilte gjennom Marcos Alonso på venstrekanten, og spanjolen øynet sin landsmann Pedro helt alene foran mål. 31-åringen avsluttet det nydelige angrepet med å plassere ballen i lengste hjørne med førstetouchet.

- Det er et praktfullt kontringsangrep, og det er Chelsea på sitt beste under Sarri, sa TV 2-ekspert Petter Myhre i pausen om vertenes første mål.

Chelsea fortsatte å trykke på, og det virket som om gjestene var rystet av det tidlige målet. Men etter 20 minutter fikk Pierre-Emerick Aubameyang en vanvittig sjanse til å utligne for Arsenal.

Utrolig miss ble dobbelt straffet

Høyreback Héctor Bellerin var høyt oppe på banen og ble spilt gjennom på høyrekanten. Spanjolen tittet opp og slo en 45-graders pasning ut til Aubameyang, som egentlig ikke trengte å gjøre annet enn å bredside ballen i nærmest tomt bur.

Men fra åtte meter brente gaboneseren ballen over mål, og i det påfølgende angrepet straffet Chelsea missen ytterligere.

For César Azpilicueta slo en lang ball opp mot Alvaro Morata, som plutselig bare hadde Shkodran Mustafi mellom seg selv og Petr Cech i Arsenal-buret. Spissen som nærmest har sett ut til å være vaksinert mot å score i år, med kun ett seriemål for Chelsea i 2018, vendte bort Mustafi med en herlig dragning, og satte ballen iskaldt tilbake i korteste hjørne.

Dermed var det 2-0, og Chelsea-supporterne koste seg skikkelig i sin egen lekegrind.

«Wenger i forkledning?»

«Er du Wenger i forkledning?» sang hjemmefansen mot Unai Emery, og spilte på Arsenal-supporternes lenge uttrykte ønske om å skifte ut Arséne Wenger med nytt blod - et ønske som altså ble oppfylt i sommer, med ansettelsen av Emery.

Og Arsenal så virkelig ikke ut til å ha tatt steg fremover, ettersom de gang på gang slapp vertene til store sjanser.

- Det var hasardiøst forsvarsspill av Arsenal de første 25 minuttene, mente Petter Myhre i pausen.

Klikk på bildet for å forstørre.

MÅL IGJEN: Alvaro Morata scoret sitt andre mål i 2018 med 2-0-scoringen mot Arsenal. Foto: John Sibley (Reuters)

Men så skjedde det noe på gressmatta i London. Ikke i et øyeblikk, men gradvis. Arsenal tok mer initiativ. Spilte seg farligere. Truet Chelsea-målet oftere.

En drøy halvtime var spilt da Henrikh Mkhitaryan fikk en like stor mulighet som den lagkompis Aubameyang hadde hatt tidligere i matchen, og på akkurat samme vis blåste armeneren ballen over mål.

To raske fra Arsenal

Det virket som om det var «den dagen» for gjestene, men de hadde altså etablert et trykk som Chelsea hadde vanskelig for å forsvare seg mot.

Og åtte minutter før pause gjorde Mkhitaryan opp for feilen bare noen minutter tidligere.

Arsenal stjal ballen fra en uoppmerksom Willian, og Alex Iwobi førte den med seg på venstre side ned mot dødlinja før han slo inn. En touch via en Chelsea-spiller sendte den tilbake til Mkhitaryan, som med et herlig skudd curlet den nedi keeper Kepas korteste hjørne.

Verdens dyreste keeper, hentet fra Athletic Bilbao før sesongen, fikk en hånd på ballen, men ikke nok til å hindre reduseringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

REDUSERING: Henrikh Mkhitaryan skyter og sørger for ny spenning i kampen med sin 2-1-redusering. Foto: Glyn Kirk (AFP)

Og bare fire minutter senere var opphentingen et faktum. Rollene var byttet om da Mkhitaryan, denne gangen på høyrekanten, fant Iwobi inne foran mål. Foran mål var nigerianeren iskald og satte ballen i nettet, og plutselig var det bortefansen som sto for stemningen på Stamford Bridge.

Som om ikke det var nok holdt Aubameyang på å gjøre 3-2 like før pause, men et rystet Chelsea slapp med skrekken da avslutningen gikk like utenfor.

Chelsea-dominans

Pausepraten så ut til å ha satt ny fyr i vertene, som gikk ut med friskt mot i andre omgang. N'Golo Kanté fikk en stor sjanse etter bare åtte minutter, men avslutningen gikk i blokka, uten at Chelsea ga fra seg initiativet av den grunn.

Det meste handlet nemlig om hjemmelaget utover i omgangen, og drøyt kvarteret før slutt fikk Chelsea frispark fra farlig hold. David Luiz prøvde seg med et skudd i nærmeste hjørne, men Cech var på plass og slo ballen vekk.

Kepa i Chelsea-buret kastet seg ut med livet som innsats da han stoppet en Arsenal-sjanse like etterpå, etter at han først hadde gitt en farlig retur, og det så ut som om kampen kunne vippe begge veier.

Den vippet i Chelseas favør.

Alonso avgjorde

For ni minutter før slutt var Marcos Alonso på rett sted til rett tid. Venstrebacken har blitt kritisert for sine defensive kvaliteter, men offensivt er det lite å utsette på spanjolen.

Innbytter Eden Hazard ble spilt fri på venstrekanten, og inne foran mål ventet Alonso, som fra fem meter satte inn den forløsende 3-2-scoringen til vertene.

Det var hans 14. mål i Chelsea-trøya siden debuten for snart to år siden, og et tydelig bevis på hvorfor en klubb som Real Madrid har siklet etter å hente 27-åringen tilbake til Santiago Bernabeu.

Flere mål ble det ikke, og dermed topper Chelsea tabellen med full pott etter to kamper, mens Arsenal befinner seg i motsatt ende - med null poeng etter to kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.