*Nettavisen* Sport.

Chelsea slo tilbake uten Mourinho

Branislav Ivanovic scoret mot Sunderland lørdag ettermiddag. Foto: Matt Dunham (Ap)

Buet på før kampen, trampeklappet av banen etter kampen.

19.12.15 19:04

CHELSEA - SUNDERLAND 3-1:

Mange var spente på å se hvordan Chelsea-spillerne ville respondere etter at Jose Mourinho fikk sparken tidligere denne uken.

Og selv om hjemmelagets spillere ble møtt med pipekonsert fra flere av Chelseas supportere før kampen, var det et langt bedre Chelsea-lag publikum på Stamford Bridge fikk seg lørdag ettermiddag i forhold til tidligere i sesongen.

De blåkledde dominerte fullstendig og sikret seg tre poeng etter å ha slått Sunderland 3-1.

Chelsea-trener Steve Holland ledet de blåkledde fra sidelinjen og var godt fornøyd med det han så av eget lag.

- I den første omgangen spilte de generelt bra. Det tidlige målet ha spillerne selvtillit, men laget er fortsatt sårbart. De har blitt vant med tilbakefall de siste ukene, så i den andre omgangen rotet vi litt mer, men jeg følte de hadde grei kontroll til slutt, sier Holland til BBC etter kampen.

Holland fikk med seg misnøyen mot enkelte spillere fra fansen før kampen.

- Dette har vært vanskelig for alle. Supporterne har selvfølgelig rett til å komme med deres mening. Jeg må si at jeg ikke er typen som er i sosiale medier, men det er tydelig at fansen hadde sine meninger om enkelte ting i dag og det har de rett til, forteller Chelsea-treneren.

Også målscorer Branislav Ivanovic hadde forståelse for fansen frustrasjon.

- Det er normalt. Vi vet alle hva José Mourinho betyr for denne klubben, og ingenting kan forandre det. Det var en emosjonell dag for oss alle, sier Ivanovic til BBC.

LES OGSÅ: Hiddink blir Chelsea-manager

Tidlig ledelse

Chelsea brukte ikke mer enn fem minutter på å ta ledelsen mot Sunderland på Stamford Bridge lørdag. Hjemmelaget fikk en corner tidlig i kampen, og på innlegget fra Willian var det Branislav Ivanovic som steg høyest til værs. Serberen har vært svak tidligere denne sesongen, men denne gangen stemte alt for forsvarsspilleren som stanget inn 1-0 til de blåkledde.

Gleden virket å være tilbake i Chelsea-laget, og få minutter senere kunne hjemmefansen igjen juble for nok en scoring. 13 minutter var spilt da Ivanovic slo et innlegg fra høyrekanten. Sunderland-forsvaret klarte ikke å klarere ballen og i stedet endte den opp hos Pedro som banket inn 2-0 til de blåkledde.

Hjemmelaget fortsatte å dominere kampen utover omgangen, og var flere ganger nære å øke ledelsen før pause.

Nærmest scoring var Oscar som etter 26 minutter driblet seg gjennom Sunderland-forsvaret før han kom til en god avslutning. Skuddet ble imidlertid stoppet av keeper Pantilimon

Straffe

Men målet skulle komme for brasilianeren, for kun tre minutter ut i andre omgang ble landsmann Willian felt av Pantilimon inne i sekstenmeteren og dommeren pekte dermed på straffemerket.

Fra ellevemeteren var Oscar iskald, og Chelsea ledet dermed fortjent 3-0.

Med 3-0-ledelse til de blåkledde så det svært vanskelig ut for gjestene fra Nord-England, men 53 minutter ut i kampen tente Fabio Borini et lite håp for gjestene da han satte inn reduseringen for Sunderland.

Scoringen kom etter at Thibaut Courtois måtte gi retur på en heading fra Younes Kaboul. På returen dukket nemlig italieneren opp, og han satte enkelt inn 1-3-scoringen.

Sunderland løftet seg flere hakk etter scoringen og satte et lite press på hjemmelaget, men Chelsea virket å ha god kontroll.

Og etter 90 minutter stod det fortsatt 3-1 til de blåkledde som dermed kunne juble for seier og tre poeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.