Chelsea søker om å utvide Stamford Bridge

VIL UTVIDE: Chelsea ønsker å utvide Stamford Bridge.

VIL UTVIDE: Chelsea ønsker å utvide Stamford Bridge. Foto: Ian Walton (Getty Images)

Vil øke tilskuerkapasiteten.

01.12.15 12:55

Chelsea melder tirsdag på egne hjemmesider at klubben har søkt om byggetillatelse for å utvide hjemmebanen Stamford Bridge.

Chelseas hjemmearena har i dag plass til 41.600 tilskuere, men London-klubben har nå planer om å øke kapasiteten til 60.000.

Det vil i så fall gjøre arenaen til Londons fjerde største fotballstadion bak Wembley, Emirates og Tottenhams nye hjemmebane.

Ifølge Daily Mail håper London-klubben at utbyggingen skal være ferdig i 2020. Trolig vil prosjektet koste over 500 millioner pund, og det er klubbeier Roman Abramovich som skal finansiere utbyggingen.

Klubben skriver at den nye stadion vil gi tilskuerne god utsikt fra alle seter. Samtidig skal arenaen bli designet på en slik måte at den vil legge til rette for en god atmosfære.

Det gjenstår imidlertid fortsatt mye i planleggingen, og klubben opplyser om at de vil fortsette planleggingsprosessen ut denne sesongen.

Det er ventet at Chelsea må flytte midlertidig ut av Stamford Bridge under deler av utbyggingen. Tidligere har engelsk presse spekulert i om Wembley kan bli aktuell som lagets hjemmearena mens byggingen av et nytt Stamford Bridge pågår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.