*Nettavisen* Sport.

City-manageren: - Det var ikke straffe

STRAFFEMÅL: Da Santi Cazorla sendte Arsenal foran fra krittmerket, endret kampen seg, mener Manuel Pellegrini.

STRAFFEMÅL: Da Santi Cazorla sendte Arsenal foran fra krittmerket, endret kampen seg, mener Manuel Pellegrini. Foto: Paul Greenwood (Rex / All Over Press)

Arsenal brøt «forbannelsen» borte mot City.

18.01.15 23:19

MANCHESTER CITY - ARSENAL 0-2:

Før kampen var Arsène Wenger klar på at Arsenals midtforsvar måtte tette igjen dersom det skulle bli seier mot Manchester City søndag.

Manageren fikk en dårlig opplevelse på Etihad Stadium forrige sesong. Da vant City det tilsvarende oppgjøret hele 6-3.

Statistikken til londonlaget har i det hele tatt vært sørgelig på bortebane mot andre topplag.

Faktisk var søndagens kamp den første på bortebane på over fire år mot City, Manchester United eller Chelsea, der Arsenal ledet til pause.

HTML EMBED


Et forsvar bestående av Per Mertesacker og Laurent Koscielny i midten, og Nacho Monreal og Héctor Bellerin på sidebackene, gjorde jobben ypperlig i store deler av storoppgjøret. Målvakt David Ospina ble skånet for mange avslutninger mot sitt mål.

Straffemål

Med Francis Coquelin og Aaron Ramsey i balanserende roller på midtbanen, klarte et kompakt Gunners-mannskap å hindre City i å skape en eneste målsjanse de første 45 minuttene.

Banens bestemann, Santi Cazorla, var sikker fra straffemerket da Vincent Kompany hadde lagt Monreal i bakken innenfor City-feltet etter 24 minutter. Samme mann slo frisparket som førte til Arsenals andre mål.

Gjestene hadde ballen bare i 33 prosent av tiden, men det plaget ikke dagens mann i Gunners-mannskapet.

- I dag spilte vi godt og var sterke sammen. Det viktigste for oss her var å forsvare oss bra. Gjør vi det, får vi også sjanser nok til å vinne, sa Cazorla i et TV 2-sendt intervju etter kampslutt.

Han mottok bestemannspremien fra midtbanekollega Ramsey.

- Alle andre lag rundt oss vant i helga, så da var det å vinne viktigst for oss også. Forhåpentlig kan vi gjøre det like bra i resten av sesongen også. Vi er med i FA-cupen og Champions League, og det er ennå lenge igjen av ligasesongen, påpekte Ramsey.

Kortvarig bytteeffekt

Etter pausen valgte City-manager Manuel Pellegrini å sette inn Stevan Jovetic sammen med tilbakevendte Sergio Agüero på topp. I første halvdel fikk ikke sistnevnte til noe som helst i sin første ligastart på lang tid.

Byttet ga mer liv offensivt nesten umiddelbart for City. I løpet av andre omgangs første tjue minutter var Agüero nær scoring flere ganger. Arsenal fikk mer å henge fingrene i, og var på gyngende grunn.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

ENKELT: Dersom Olivier Giroud for rom til å avslutte med hodet blir det farlig, også for Manchester City. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)


Da passet det perfekt for gjestene at Olivier Giroud relativt uforstyrret fikk nikke inn et frispark til 2-0 midtveis i omgangen.

Pellegrini: - Manglet kreativitet

Manchester City svarte med å sette inn spiss nummer tre, Edin Dzeko, i et siste forsøk på et comeback. Det hjalp ikke nevneverdig.

- Én av grunnene til at vi tapte var straffen. Den endret kampen. Jeg synes ikke at det var straffe, men det var også unødvendig. Før straffen hadde vi ballen mye og Arsenal skapte nesten ikke sjanser i hele kampen. De fikk to mål, et på straffe og et etter frispark, sier Manuel Pellegrini til Sky Sports.

Han antyder at Nacho Monreal gjorde mye ut av situasjonen som første til straffesparket, men ville heller skylde tapet på manglende oppfinnsomhet i eget lag.

- I den andre enden var vi ikke kreative. Uten kreativitet er det vanskelig å score mål, fortsetter chileneren.

En periode i vinter var både Edin Dzeko og angrepskollegene Jovetic og Agüero ute med skader samtidig. I det siste er det likevel forsvaret som har sviktet mest.

Søndag slapp de lyesblå inn to mål i sin tredje hjemmekamp på rad. Det har ifølge statstikkekspertene i Opta ikke skjedd siden september og oktober i 2002.

Nå skiller det fem poeng opp til Chelsea for andreplasserte City. Arsenal er nummer fem, ytterligere åtte poeng bak ligalederen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.