RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
DRAMATISK: Publikum på Etihad ble vitne til dramatiske scener da Sadio Mane sparket Ederson i ansiktet.
DRAMATISK: Publikum på Etihad ble vitne til dramatiske scener da Sadio Mane sparket Ederson i ansiktet. Foto: Lee Smith (Reuters)

City med overlegen seier mot Liverpool - ekspertene reagerer på utvisning

Manchester City gikk seirende ut av det svært dramatiske oppgjøret mot Liverpool på Etihad.

MAN CITY - LIVERPOOL 5-0:

De lyseblå fra Manchester stakk av med samtlige tre poeng mot gjestene fra Merseyside lørdag ettermiddag.

Spissduoen Gabriel Jesus og Sergio Aguero var spesielt imponerende for hjemmelaget, mens også Leroy Sane kom seg på scoringslisten med to mål.

Men seieren skjedde ikke uten dramatikk.

Rødt kort

Manchester City tok ledelsen ved scoring av Aguero etter 24 minutter, men kampens mest omdiskuterte situasjon oppstod etter 36 minutter da Sadio Mané fikk direkte rødt kort for å ha sparket City-keeper Ederson i ansiktet. En situasjon som tydelig virket å være et uhell.

Mané løftet foten i et forsøk på å nå ballen som hadde blitt spilt til ham i bakrommet da Ederson kom stormende ut fra City-målet for å klarere. Det endte med at Ederson fikk klarert ballen med hodet, mens Mané traff brasilianeren i ansiktet med foten. Senegaleseren fikk direkte rødt kort, mens Ederson måtte byttes ut etter å ha blitt liggende i gresset i nesten ti minutter før han ble fraktet ut på båre.

Ekspertene uenig

Men selv om det så stygt ut, er ekspertene uenige om det var riktig å gi Liverpool-spilleren det røde kortet.

Den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Lineker er blant dem som reagerer negativt på dommer John Moss' avgjørelse.

- Tullete avgjørelse om å vise ut Mané. Tullete, skriver Lineker på Twitter.

Også fotballekspert Lars Tjærnås er skeptisk til avgjørelsen.

- Ja, det blir farlig spill, men rødt kort må da være forbeholdt de med et snev av intensjon om å gjøre skaden. Det er det ikke her, melder den tidligere fotballtreneren på Twitter.

Tidligere Start-spiller Jesper Mathisen er imidlertid blant de som mener dommeren gjorde helt rett.

- Ingen kan seriøst mede at ikke det der er rødt kort? Har da ingen verdens ting å si at han «kun ser på ballen», skriver Mathisen.

Han får støtte av Brede Hangeland som kommenterte kampen for TV 2, men kanalens dommerekspert og tidligere Premier League-dommer , Mark Clattenburg, mener det at gult kort ville ha vært det riktige.

- Foten hans er hevet for å nå ballen. Blikket hans er på ballen. Det er frispark og gult kort for farlig spiller, mener Clattenburg ifølge TV 2.

(Se flere reaksjoner fra Twitter nederst i artikkelen)

City med god kontroll

Med kun ti mann på banen fikk Liverpool det tøft mot Pep Guardiolas lag.

Bare få minutter etter at spillet ble satt igang igjen etter Edersons skade, fant Kevin De Bruyne lagkamerat Jesus inne i feltet med en god pasning. Umarkert foran mål hadde City-spissen få problemer med å sette inn 2-0 like før pause.

Etter pausen var det ikke overraskende hjemmelaget som dominerte med en mann mer på banen.

Etter 53 minutter viste Citys spisspar Jesus og Aguero at de virkelig har funnet tonen. Etter først å ha blitt spilt fri av Fernandinho kombinerte de to spissene med godt veggspill før Jesus satte inn sitt andre for dagen.

Manchester City fortsatte å angripe utover omgangen, og etter 76 minutter var det Benjamin Mendy og Leroy Sané som kombinerte fint, før sistnevnte la på til 4-0.

Ett minutt på overtid satte samme mann inn sitt andre for dagen da han på vakkert vis skrudde ballen opp i krysset fra nærmere 20 meter.

Dermed vant City til slutt imponerende 5-0.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere